Política

Casado i Núñez Feijóo es reuneixen abans de la trobada amb la resta de barons del PP

El president del PP ha convocat els dirigents regionals per abordar la crisi interna

La majoria de dirigents demanen al president gallec que agafi les regnes del partit

El president del PP, Pablo Casado, i el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, s’han reunit aquest dimecres a la seu estatal del partit abans de la trobada amb la resta de presidents regionals de la formació. Així ho han informat fonts de la direcció nacional del PP i ho ha confirmat el mateix Núñez Feijóo en arribar cap a un quart de vuit a la seu popular.

El dirigent gallec, al que la majoria de membres del PP veuen com el successor de Pablo Casado, ha arribat enmig d’una gran expectació mediàtica i seguit per desenes de càmeres situades a les portes de la seu nacional. Feijóo ha explicat que ha estat citat pel líder del PP a una reunió a soles i que després assistirà a la reunió dels presidents regionals del PP, convocada a les vuit del vespre. No ha aclarit si ha decidit fer el pas que li demana la resta de presidents autonòmics. I és que a mesura que han arribat a les portes del número 13 del carrer Gènova de Madrid, molts dels barons populars han demanat a Núñez Feijóo que agafi les regne del partit en substitució de Casado.

Casado s’ha acomiadat del Congrés aquest dimecres, però no està clar que l’encara president del PP presenti la dimissió amb caràcter immediat. De moment ha convocat la Juta Directiva del PP dimarts de la setmana que ve, i podria aspirar a arribar políticament viu a aquesta cita per provar d’influir en la composició de la gestora o de la nova direcció del partit.

Mentrestant, els dirigents territorials mantenen la pressió perquè faci un pas al costat i aposten per Núñez Feijóo. El president del PP de La Rioja, Ignacio Ceniceros, ha definit la reunió d’aquest dimecres com a “clau” per a la definició del futur del PP. “Un Congrés extraordinari ha de servir per passar pàgina”, ha dit.

El president de la Junta de Andalucía, Juanma Moreno Bonilla, ha fet una crida a la “prudència, sensatesa i generositat” per provar de resoldre el que ha qualificat de “crisi terrible” del partit. Moreno ha afirmat que Feijóo és “la figura de referència”.

La presidenta del PP de Cantàbria, Maria José Sáenz de Buruaga, ha afirmat que la reunió “ha de marcar un abans i un després” i “posar punt i final a aquesta agonia”.

En la mateixa línia, el president del PP a Extremadura, José Antonio Monago, ha subratllat que cal “no generar més problemes”, donar “solucions” i “posar punt i final tan aviat com sigui possible” a la situació actual del partit.

El líder popular a Aragó, José Antonio Azcón, que ha afirmat que cal “unit el partit” i “no crear problemes”, ha destacat el “currículum” d’Alberto Núñez Feijóo, que “pot acreditar quatre majories absolutes”.

El president del PP al País Basc, Carlos Iturgaiz, ha afirmat que “tots esperem d’aquesta reunió que avui el partit surti més fort que mai, i per això cal el congrés extraordinari per trobar unitat amb un candidat”. Iturgaiz ha demanat directament a Feijóo que “faci el pas endavant”.

El president del PP al País Valencià, Carlos Mazón, ha desitjat que la situació es resolgui “tan aviat com sigui possible amb generositat i sentit comú”.

També ha lloat Alberto Núñez Feijóo el líder popular a Castella i Lleó, del qual ha dit “és un referent”. “Hem de parlar de futur”, ha dit.

El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, no ha pogut ser present a la cita per una recent operació de genoll, però fonts del PP apunten que està en contacte telefònic amb la resta dels barons.

L’única veu fidel a Casado ha estat la presidenta del PP a Navarra, Ana Beltrán, que ha expressat aquest dimecres el seu suport a l’encara president popular i a les decisions que adopti.




[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes