Política

Casado pacta mantenir-se en el càrrec fins al Congrés del 2 d’abril

Feijóo anunciarà dimarts vinent si opta a prendre el relleu

Gamarra assumeix la coordinació general del PP durant la transició i González Pons és nomenat president del comitè organitzador del congrés

Pablo Casado continuarà formalment com a president del PP fins a la celebració del congrés extraordinari que tindrà lloc els dies 2 i 3 d’abril, on s’elegirà una nova direcció. A canvi de mantenir el càrrec, Casado s’ha compromès amb els barons del partit a no presentar candidatura per la reelecció. Així ho recull un comunicat pactat després d’una reunió de més de quatre hores a la seu del carrer Génova. Casado continuarà formalment com a president, però els poders passen a mans de la portaveu al Congrés, Cuca Gamarra, que farà les funcions de coordinadora general del partit fins a la cita. Esteban González Pons serà el president del Comitè Organitzador. Els barons han demanat obertament obertament a Alberto Núñez Feijóo que opti al relleu.

Són els compromisos que han quedat plasmats en un document emès a dos quarts de dues de la matinada. El punt principal és aquest compromís de Casado de no presentar-se al procés intern per elegir la nova direcció. La Junta Directiva del pròxim dimarts activarà els terminis, i el congrés se celebrarà el 2 i 3 d’abril.

El segon punt és l’acord “per unanimitat” de permetre que Casado continuï ocupant formalment el càrrec de president del PP fins a aquest congrés, i el tercer i quart, també per unanimitat, els nomenaments de Cuca Gamarra i d’Esteban González Pons.

El Comitè Organitzador del congrés, a més, estarà format per “com a mínim un membre designat per cada organització territorial”.

Els barons han expressat la seva satisfacció a les portes de Génova, i han insistit a assenyalar el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, com la persona que prendrà el relleu.

Malgrat que existia aquesta possibilitat, Feijóo no ha volgut ser entronitzat aquest mateix dimecres. El seu equip ha comunicat que el president de la Xunta de Galícia vol ser elegit en un procés democràtic que aporti legitimitat al càrrec.

Feijóo dirà dimarts vinent si es presenta

Un cop acabada la reunió, Feijóo ha comparegut a les portes de Génova. Ha afirmat que el PP surt de la reunió d’aquest dimecres “amb un partit normalitzat” i amb una proposta i una data per a la celebració del congrés extraordinari, el 2 i 3 d’abril.

En tot cas, Feijóo ha esquivat fer cap valoració sobre la seva hipotètica candidatura perquè el congrés, ha dit, encara no s’ha convocat. Ha agraït als companys que l’animin a presentar-se, “però el que ha de decidir si es presenta o no sóc jo”.

En aquest marc ha promès que donarà a conèixer la seva decisió sobre si es presenta o no quan es convoqui el congrés. Això és el pròxim dimarts, quan es reuneix la Junta Directiva del partit per activar el procés.

El president del PP extremeny, José Antonio Monago, també ha expressat la seva satisfacció perquè el partit hagi estat capaç de trobar una via de sortida per a Casado i d’aterrament de Feijóo. “L’important és el resultat final i que tot hem demanat a Feijóo que faci un pas endavant”, ha dit.

És el punt i final d’una llarga nit en què la majoria dels barons ha demanat a Casado que s’avingués a cedir el pas al president de la Xunta de Galícia. Finalment, però, ni Casado ha dimitit, ni Feijóo ha pres les regnes.

Els barons aspiraven a un procés ràpid sense candidats alternatius forts per evitar que la formació es dessagni ara en una pugna interna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries