Política

Brussel·les anuncia sancions “massives”: “Són les hores més dures per a Europa des del final de la II Guerra Mundial”

Von der Leyen avisa Putin que no permetran que Rússia s’imposi “per la força” a Ucraïna

Brussel·les avisa que la Unió Europea posarà sancions “massives” a Rússia per “debilitar” la seva economia per l’atac a Ucraïna. “Són les hores més dures per a Europa des del final de la Segona Guerra Mundial”, ha dit l’Alt Representant de la UE Josep Borrell aquest dijous en una compareixença amb la presidenta de la Comissió Europea Ursula Von der Leyen. La cap de l’executiu comunitari ha avisat el president rus, Vladímir Putin, que la UE “el farà responsable” i no li permetrà que s’imposi “per la força” trencant la pau a Europa. “Putin ha portat de nou la guerra a Europa”, ha dit Von der Leyen, acusant Rússia d’atacar “l’ordre de pau internacional”

“No permetrem a Putin que trenqui l’arquitectura de seguretat que ha donat a Europa pau i seguretat durant dècades”, ha dit la presidenta de la CE, recriminant a Putin que vulgui tornar “als temps de l’imperi rus”. La CE posarà aquesta tarda una proposta de sancions sobre la taula dels líders que es reuneixen d’urgència a Brussel·les. Von der Leyen ha avançat que es “congelaran els actius russos” a la UE i bloquejaran l’accés de Rússia a “mercats claus”.

La UE va aprovar dimecres a la nit el primer paquet de sancions contra membres del govern rus, el cap de gabinet del president Vladímir Putin, la cúpula militar russa i diputats de la Duma. com a represàlia pel reconeixement rus de les regions rebels de Donetsk i Lugansk.

Evacuacions a Ucraïna

Borrell ha assegurat que seran “actius donant suport a les evacuacions” a Ucraïna: “També l’evacuació del nostre personal”. El cap de la diplomàcia europea assegura que estan “dissenyant assistència urgent” per ajudar el país i que es posarà en contacte amb la comunitat internacional per “garantir que entenguin la gravetat de la situació”.

Brussel·les acusa Putin d’haver escalat el conflicte de manera “premeditada” i de no implicar-se en les converses diplomàtiques dels últims mesos. “Putin ha d’aturar aquesta agressió sense sentit”, ha reclamat Borrell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona