Política

El govern espanyol descarta l’enviament de tropes espanyoles a Ucraïna

El ministre d’Exteriors explica que s’ha evacuat l’ambaixadora de Kíev amb un centenar d’espanyols

El ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, han descartat l’enviament de tropes espanyoles a Ucraïna. En una entrevista a TVE, Robles ha assegurat que “no hi haurà tropes a Ucraïna perquè no hi poden ser”. “La posició d’Espanya com a membre de l’OTAN serà sempre seguir apostant per la diplomàcia”, ha dit. La titular de Defensa ha assegurat que l’actuació que puguin tenir serà només de “caràcter estabilitzador i defensiu”. Per la seva banda, Albares ha defensat a la Cope que els aliats occidentals faran “tot el que estigui en la seva mà” per garantir el manteniment de l’ordre europeu “de pau” i ha argumentat que el cost de la “inacció” seria “superior” al que puguin tenir les sancions.

El titular d’Exteriors ha explicat que es prendran mesures compensatòries des de la UE per pal·liar les conseqüències de les sancions econòmiques a Rússia i que l’OTAN reforçarà el seu flanc est. “Estem tots units, coordinant-nos”, ha remarcat.

L’ambaixadora abandona Kíev

El govern espanyol ha evacuat aquest divendres al matí l’ambaixadora d’Espanya a Kíev amb la resta de personal que quedava a l’ambaixada de la capital ucraïnesa -unes 8 persones, el personal “essencial mínim” que hi quedava-. Ho ha explicat el ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, en una entrevista a la Cope en què ha detallat que juntament amb el personal diplomàtic també s’ha evacuat un centenar de persones de nacionalitat espanyola. Albares ha explicat que a la capital ucraïnesa “ja no es donen les condicions mínimes de seguretat”. Fonts d’Exteriors han explicat que van tots cap a la frontera amb Polònia per terra

Un centenar més de ciutadans espanyols han decidit quedar-se a Ucraïna, la majoria tenen doble nacionalitat. El titular d’Exteriors ha esperat que sigui una evacuació “temporal” i puguin tornar a Kíev “al més aviat possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries