Política

Rússia assegura que domina tot l’espai aeri d’Ucraïna

També assegura que la jornada passada va fer caure un avió de combat de les Forces Aèries ucraïneses i va destruir quatre aparells més a terra

Rússia ha assegurat avui que domina tot l’espai aeri d’Ucraïna i que en la jornada passada va fer caure un avió de combat de les Forces Aèries ucraïneses i va destruir quatre aparells més a terra.

“L’aviació russa ha conquistat el domini de l’aire sobre tot el territori d’Ucraïna”, ha afirmat en una compareixença de premsa el portaveu del Ministeri de Defensa, Ígor Konashenkov.

A més d’informar de la pèrdua de cinc avions per Ucraïna, Konashénkov va indicar que les forces russes van destruir 8 carros llançamíssils antiaeris Buk-M1 i diversos radars.

“Des del començament de l’operació, les Forces Armades de la Federació de Rússia han colpejat 1.114 instal·lacions militars ucraïneses, 31 posats de comandament i nusos de comunicacions”, ha afegit.

El portaveu castrense ha indicat que el curs l’”operació militar especial”, com anomena Rússia a la guerra, les forces russes han destruït314 tancs o carros blindats, 57 llançadores de míssils, 121 peces d’artilleria i morters, i 274 vehicles militars.

“Fem una crida a la població de Kíev. Tots els habitants pacífics poden abandonar sense impediments la capital d’Ucraïna per la carretera Kíev-Kasilkov. Aquesta direcció està oberta i és segura”, va dir.

Konashenko ha subratllat que les tropes russes ataquen únicament objectius militars.

Segons el portaveu castrense, les peticions de les autoritats de la capital ucraïnesa als ciutadans perquè es quedin a casa “demostren que el règim de Kíev utilitza la població com a ’escut humà’ dels nacionalistes, que han emplaçat artilleria i equips militars a barris residencials”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona