Política

Rússia assegura que domina tot l’espai aeri d’Ucraïna

També assegura que la jornada passada va fer caure un avió de combat de les Forces Aèries ucraïneses i va destruir quatre aparells més a terra

Rússia ha assegurat avui que domina tot l’espai aeri d’Ucraïna i que en la jornada passada va fer caure un avió de combat de les Forces Aèries ucraïneses i va destruir quatre aparells més a terra.

“L’aviació russa ha conquistat el domini de l’aire sobre tot el territori d’Ucraïna”, ha afirmat en una compareixença de premsa el portaveu del Ministeri de Defensa, Ígor Konashenkov.

A més d’informar de la pèrdua de cinc avions per Ucraïna, Konashénkov va indicar que les forces russes van destruir 8 carros llançamíssils antiaeris Buk-M1 i diversos radars.

“Des del començament de l’operació, les Forces Armades de la Federació de Rússia han colpejat 1.114 instal·lacions militars ucraïneses, 31 posats de comandament i nusos de comunicacions”, ha afegit.

El portaveu castrense ha indicat que el curs l’”operació militar especial”, com anomena Rússia a la guerra, les forces russes han destruït314 tancs o carros blindats, 57 llançadores de míssils, 121 peces d’artilleria i morters, i 274 vehicles militars.

“Fem una crida a la població de Kíev. Tots els habitants pacífics poden abandonar sense impediments la capital d’Ucraïna per la carretera Kíev-Kasilkov. Aquesta direcció està oberta i és segura”, va dir.

Konashenko ha subratllat que les tropes russes ataquen únicament objectius militars.

Segons el portaveu castrense, les peticions de les autoritats de la capital ucraïnesa als ciutadans perquè es quedin a casa “demostren que el règim de Kíev utilitza la població com a ’escut humà’ dels nacionalistes, que han emplaçat artilleria i equips militars a barris residencials”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries