Política

Zelenski acusa Rússia de “crims de guerra” pels atacs a Kharkiv

Exigeix un aïllament total de Moscou“

Avui, comprar productes russos vol dir pagar per assassinar gent”, avisa el president ucraïnès

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha acusat Rússia de “crims de guerra” després del bombardeig “brutal” a la segona ciutat del país, Kharkiv. En un nou vídeo, Zelenski ha exigit de nou més accions a la comunitat internacional per aïllar el règim de Vladímir Putin i ha reclamat aturar les compres de productes energètics com el gas o el petroli. “Rússia no hauria de rebre bilions en exportacions energètiques. Avui, comprar productes russos és pagar per assassinar gent”, ha afirmat el president ucraïnès, que també ha indicat que ports, aeroports i altres instal·lacions d’arreu “s’haurien de tancar” a l’estat rus. Segons Zelenski, un país que bombardeja objectius civils tampoc pot ser membre del Consell de Seguretat de l’ONU.

Zelenski ha afirmat que des de l’inici de la invasió russa, Moscou ha llançat 56 coets i 113 míssils de creuer contra Ucraïna. Pel president del país, tot plegat acabarà “en un tribunal internacional” perquè és una “violació de totes les convencions”.

De fet, el fiscal del Tribunal Penal Internacional, Karim A.A. Khan, ha confirmat que obre una investigació per les accions de Rússia a Ucraïna. “Tenim una base raonable per apuntar que s’han comès, presumptament, crims de guerra i crims contra la humanitat a Ucraïna”, ha indicat en un comunicat.

Zelenski ha remarcat que Kharkiv és una ciutat pacífica, d’Europa, el 2022, i que és “diabòlic” atacar-la amb míssils.

El president ucraïnès també ha remarcat que les negociacions a Bielorússia dilluns es van fer enmig de “bombardejos”, una estratègia que considera que és una eina de “pressió” de Msocou. “No perdeu el temps amb tàctiques”, els ha avisat.

Tot i admetre que per ara no tenen el resultat que voldrien de les negociacions, Zelenski ha dit que analitzaran el contingut de la primera ronda de converses per decidir com afrontar-ne una segona.

Així mateix, Zelenski ha reiterat que ha firmat la petició per entrar a la Unió Europea, un club on creu que Ucraïna s’ha guanyat el dret de ser.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes