Política

18 mesos de presó per una acció pels presos

L’osonenc Roger Aguayo ha estat condemnat a 1 any i 6 mesos de presó per la seva participació en una protesta a la carretera C-17 el 21 de febrer del 2019, quan es va fer una vaga general per l’inici del judici al Tribunal Suprem contra els líders polítics i socials del procés. Se’l condemna per atemptat i lesions a un agent dels Mossos d’Esquadra

La condemna va transcendir ahir coincidint amb la celebració a l’Audiència de Barcelona del judici a Brian Bartés, un altre independentista acusat d’atemptar contra un altre mosso d’esquadra, aquest cop en la protesta que es va fer el desembre del mateix 2019 a l’entorn del camp del Futbol Club Barcelona, convocat pel Tsunami Democràtic. Aquell dia milers de persones es van concentrar al barri de les Corts, on la policia va carregar contra els manifestants. Segons el relat acusatori, en el transcurs d’aquests enfrontaments l’acusat hauria donat una puntada de peu a un agent que li va provocar lesions de caràcter lleu, un fet pel qual demana una condemna de 2 anys de presó.

Arran d’aquests fets, Brian Bartés va ser detingut i la seva identificació aleshores va servir a la policia per acusar-lo d’un altre cas, similar a aquest, que s’hauria produït en la protesta contra la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, el 21 de desembre del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona