Política

Zelenski, al Parlament britànic: “No ens rendirem”

El president ucraïnès rep una llarga ovació dels diputats de Westminster

Recorda als britànics que ells tampoc es van rendir quan van ser atacats pels nazis

“No ens rendirem”. Així ho ha assegurat aquest dimarts el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, davant els diputats britànics en el que ha estat el primer discurs d’un líder estranger al plenari de la Cambra dels Comuns (baixa) del Regne Unit, que li han dedicar una llarga ovació.

“Lluitarem als boscos, als camps, a les ribes i als carrers”, ha declarat Zelenski en una intervenció per videoconferència, amb unes paraules inspirades en un dels discursos més cèlebres de l’ex-primer ministre britànic Winston Churchill a la II Guerra Mundial. “No ens rendirem i no perdrem. Lluitarem fins al final per mar i aire, continuarem lluitant per la nostra terra, sigui quin sigui el cost”, ha afegit en to èpic.

El polític ucraïnès ha comparat la lluita del seu país amb la que els britànics van fer per defensar el Regne Unit de l’Alemanya nazi a la II Guerra Mundial. “Els ucraïnesos no volen perdre el seu país, igual que els britànics no vau voler perdre el vostre quan els nazis us el van voler prendre. Vau lluitar per ell”, ha recordat.

Zelenski ha agraït el suport de Londres a Kíiv però ha reclamat al Regne Unit que vagi més enllà en les sancions contra Rússia i que promogui una zona d’exclusió aèria al cel d’Ucraïna per impedir els bombardejos russos, una petició que, fins ara, l’OTAN ha rebutjat.

Els diputats, que han omplert la sala plenària de la Cambra dels Comuns, han rebut amb una llarga ovació dempeus el president ucraïnès i, després d’escoltar-lo enmig d’un silenci absolut, l’han acomiadat amb una tanda d’aplaudiments.

En la seva resposta, l’actual premier, Boris Johnson, ha lloat la resistència dels ciutadans ucraïnesos davant la invasió russa i ha afirmat que són una “inspiració” per a milions de persones a tot el món. Johnson ha afegit que està disposat a incrementar la pressió sobre Moscou i ha promès que el Regne Unit utilitzarà “qualsevol mètode disponible, diplomàtic, humanitari i econòmic”, per a assegurar-se que el Kremlin “fracassa”.

El líder de l’oposició, el laborista Keir Starmer, també ha pronunciat paraules d’elogi per a Zelenski i ha destacat que “tothom s’ha commogut per la valentia, la resolució i el lideratge”, del president ucraïnès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

RIPOLL

Eloi Badia: “L’extrema dreta no té cabuda a Catalunya, ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona
estat espanyol

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires

Armènia i l’imperatiu de la memòria

Barcelona