Política

Les corals canten per la pau a la plaça Sant Jaume de Barcelona

Uns 200 cantaires interpreten temes de Pau Casals, Francis Terral o Mozart per rebutjar l’atac a Ucraïna

Insten la UE i a la comunitat internacional a aconseguir la fi a les hostilitats i la retirada de totes les tropes

L’Orfeó Català i altres corals de la Federació Catalana d’Entitats Corals han protagonitzat aquest dimecres un concert en contra de la guerra entre Rússia i Ucraïna.

Uns 200 cantaires han sumat les seves veus per oferir a la ciutadania un concert per la pau a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Els concentrats han interpretat “El cant dels Ocells” de Pau Casals, el “Cànon de la Pau” de Francis Terral, “Dona Nobis Pacem” de Mozart i l’himne “Prayer for Ukraine”.

A l’acte s’hi ha llegit un manifest en contra de la guerra d’Ucraïna i de totes les guerres del món. “Davant d’aquesta agressió, les entitats corals som aquí, primer de tot, per a rebutjar aquesta agressió i per a mostrar la nostra solidaritat cap a totes les víctimes d’aquesta guerra i sumar-nos, així, al crit de desenes de capitals europees”, han subratllat.

Al text, llegit per l’actriu Queralt Albinyana, els convocants han instat els governs dels estats de la Unió Europea (UE) i el conjunt de la comunitat internacional a dedicar “tots els esforços al seu abast per aconseguir –per la via de la negociació, solidaritat econòmica i propostes pacificadores– un cessament integral de les hostilitats i la retirada de totes les tropes d’Ucraïna”.

També han reclamat “que la comunitat internacional proporcioni i garanteixi l’accés a l’assistència humanitària i la protecció internacional a la població d’Ucraïna, incloent-hi la població desplaçada i refugiada pel conflicte”.

El conjunt de cantaires han apostat perquè la UE activi les vies legals i segures de manera “immediata” per a fer una acollida real “digna” i “assegurant que es respectin el drets de les dones i la infància”. També han demanat “mecanismes” per permetre-ho al govern espanyol i als governs de la Generalitat i ajuntaments, als que han emplaçat a tenir un rol de “lideratge en aquesta acollida”.

El concert ha estat organitzat per la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) i l’Ajuntament de Barcelona. Desenes de persones han seguit l’actuació de les corals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia