Política

Les corals canten per la pau a la plaça Sant Jaume de Barcelona

Uns 200 cantaires interpreten temes de Pau Casals, Francis Terral o Mozart per rebutjar l’atac a Ucraïna

Insten la UE i a la comunitat internacional a aconseguir la fi a les hostilitats i la retirada de totes les tropes

L’Orfeó Català i altres corals de la Federació Catalana d’Entitats Corals han protagonitzat aquest dimecres un concert en contra de la guerra entre Rússia i Ucraïna.

Uns 200 cantaires han sumat les seves veus per oferir a la ciutadania un concert per la pau a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Els concentrats han interpretat “El cant dels Ocells” de Pau Casals, el “Cànon de la Pau” de Francis Terral, “Dona Nobis Pacem” de Mozart i l’himne “Prayer for Ukraine”.

A l’acte s’hi ha llegit un manifest en contra de la guerra d’Ucraïna i de totes les guerres del món. “Davant d’aquesta agressió, les entitats corals som aquí, primer de tot, per a rebutjar aquesta agressió i per a mostrar la nostra solidaritat cap a totes les víctimes d’aquesta guerra i sumar-nos, així, al crit de desenes de capitals europees”, han subratllat.

Al text, llegit per l’actriu Queralt Albinyana, els convocants han instat els governs dels estats de la Unió Europea (UE) i el conjunt de la comunitat internacional a dedicar “tots els esforços al seu abast per aconseguir –per la via de la negociació, solidaritat econòmica i propostes pacificadores– un cessament integral de les hostilitats i la retirada de totes les tropes d’Ucraïna”.

També han reclamat “que la comunitat internacional proporcioni i garanteixi l’accés a l’assistència humanitària i la protecció internacional a la població d’Ucraïna, incloent-hi la població desplaçada i refugiada pel conflicte”.

El conjunt de cantaires han apostat perquè la UE activi les vies legals i segures de manera “immediata” per a fer una acollida real “digna” i “assegurant que es respectin el drets de les dones i la infància”. També han demanat “mecanismes” per permetre-ho al govern espanyol i als governs de la Generalitat i ajuntaments, als que han emplaçat a tenir un rol de “lideratge en aquesta acollida”.

El concert ha estat organitzat per la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) i l’Ajuntament de Barcelona. Desenes de persones han seguit l’actuació de les corals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes