Política

Almeida qüestiona que la Fiscalia només investigui contractes de Madrid

“Sona una mica estrany, tenint en compte que en aquelles dates es van produir milers i milers de contractes d’altres administracions”, afirma

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha posat en dubte aquest divendres que la Fiscalia General només investigui els contractes d’emergència de l’Ajuntament i de la Comunitat de Madrid i “no els milers de contractes signats per altres administracions” públiques durant els moments més difícils de la pandèmia. Així ho ha manifestat després de ser preguntat per la decisió de la fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado, de prorrogar un any més la investigació dels contractes d’emergència de l’Ajuntament de Madrid per part d’Anticorrupció, quan Delgado va tenir coneixement de les indagacions al novembre passat, segons publica avui “El Confidencial”. “El que estranya de la Fiscalia és si només s’investiga l’Ajuntament de Madrid, la Comunitat de Madrid. ¿La Fiscalia de veritat no investigarà cap altra administració, cap govern que no sigui del PP, que no sigui de la Comunitat de Madrid, l’Ajuntament de Madrid?”, ha preguntat en arribar a la basílica de Jesús de Medinaceli. “Sona una mica estrany, tenint en compte que en aquelles dates es van produir milers i milers de contractes d’altres administracions”, ha contestat després de ser preguntat per la notícia que publica “El Confidencial” sobre que la fiscal va signar al novembre un decret per ampliar un any més la investigació d’Anticorrupció. Ha afegit que, després de 17 mesos de recerca, la mateixa Fiscalia “diu que l’Ajuntament de Madrid no té cap responsabilitat, que exonera de qualsevol tipus d’irregularitat l’Ajuntament o qualsevol persona que treballi a l’Ajuntament. I tot i això, l’esquerra decideix que cal ignorar la Fiscalia”, afegeix Almeida.

En aquest cas, “són dos golfs que han estafat l’Ajuntament de Madrid. No obstant, l’esquerra ara menysprea la feina de la Fiscalia. Com que no li convé, ho ignora completament”.

Sobre les recents crítiques de la portaveu de Más Madrid, Rita Maestre, ha qüestionat “per què el representant de Más Madrid va votar a favor, al Consell d’Administració de Funerària, d’aquest contracte” ia més “va felicitar la persona que havia portat a terme aquesta negociació”, per què ara Rita Maestre “diu que no, que no és així”, ha preguntat Almeida.

“Jo, entre Rita Maestre i la Fiscalia, em quedo amb el que diu la Fiscalia”, segons Almeida, que ha refutat que s’hagi informat l’oposició per wasap de matinada: “Se’ls va informar, van votar”, i si no en tenien la informació suficient, com diuen, “per què van votar?” . Per a Almeida, “el que no pot ser és que es voti a favor i que després el que va votar a favor digui que no tenia la informació”, ja que “si no tenia la informació que creia que havia de tenir”, aleshores va cometre “una negligència votant”, ha conclòs



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona