Política

El Congrés tomba les esmenes a la totalitat d’ERC i Junts contra la llei de seguretat estatal

Els partits independentistes denuncien vulneració de competències autonòmiques

El PP se suma al PSOE i votarà en contra

El Congrés tomba aquest dijous amb el vot del PSOE i del PP les esmenes a la totalitat d’ERC i JxCat contra la reforma de la llei de seguretat nacional de l’Estat que permet mobilitzar recursos estratègics –públics i privats– en situacions de crisi. En el debat del text, la diputada d’ERC Montse Bassa ha denunciat invasió de competències autonòmiques i ha criticat que la norma “compra el marc mental i ideològic de la dreta”. La portaveu de Junts, Míriam Nogueras, també ha denunciat que “fulmina les competències de la Generalitat”. El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha defensat que la modificació de la norma és “absolutament imprescindible” per afrontar futures crisis i ha negat que vulneri competències autonòmiques.

Podem també ha votat al costat del PSOE i de les formacions de dretes i les esmenes a la totalitat s’han rebutjat amb 299 vots en contra. Les iniciatives només han obtingut 37 vots a favor.

Bolaños ha remarcat que l’objectiu de la llei és “millorar les capacitats de l’Estat per fer front a qualsevol crisi” i implica una “modificació puntual” del text de 2015, que l’adapta al que s’ha viscut durant la pandèmia. “L’única cosa que pretén és garantir els recursos estratègics siguin els adequats en cas de crisi”, ha dit.

“No canvia res en matèria de competències autonòmiques” i, en el cas de la contribució dels recursos estratègics, “preveu l’obligació de coordinar-se” amb les autonomies.

El PP s’ha posicionat en contra de les esmenes a la totalitat i permetrà que el text continuï el tràmit parlamentari, encara que no ha avalat el contingut de la norma. “No és un xec en blanc”, ha avisat el diputat Juan Antonio Callejas que ha instat el govern espanyol a negociar el text “article per article”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona