Política

Plataforma per la Llengua fa una crida a les entitats en defensa del català a presentar recurs davant el TSJC

L’entitat demana al tribunal ser reconeguda com a part interessada

Plataforma per la Llengua ha fet aquest dilluns una crida a totes les entitats implicades en la defensa de l’ensenyament en català perquè facin els tràmits “necessaris” per presentar un recurs a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dona 15 dies per complir el 25% del castellà a les aules. En roda de premsa al Col·legi de Periodistes després de demanar ser part interessada en el procés en contra de la interlocutòria, Plataforma per la llengua ha proposat un front judicial entre associacions i Govern i ha explicat que ja parla amb altres organitzacions que també podrien presentar un recurs perquè cal combatre la interlocutòria de manera “coordinada”.

Segons han indicat, divendres passat van iniciar els tràmits per ser reconeguts com a part interessada i poder recórrer la resolució. L’entitat ha assegurat que hi ha bases legals “sòlides” per demostrar que la interlocutòria “no aplica correctament la sentència de la qual deriva” i en fa una interpretació “expansiva i lesiva”.

Per Plataforma per la Llengua, a banda de guanyar temps i retardar l’aplicació de la interlocutòria, aconseguir que més associacions siguin reconegudes com a parts interessada podria servir per “canviar el contingut de la interlocutòria”. Han subratllat que representa una “judicialització plena a l’escola” perquè segons el text del TSJC, qualsevol família podria ser considerada part interessada en la causa i es podria produir una “execució perpètua de la sentència, centre a centre”.

A més a més, segons ha destacat l’advocada i directora de Plataforma per la Llengua, Rut Carandell, la interlocutòria “va en contra de la jurisprudència europea”, motiu pel qual ha subratllat que si el cas arriba als tribunals europeus quedaria “invalidat”.

Per tot plegat, han considerat indispensable que les organitzacions i el Govern coordinin una estratègia judicial per combatre “l’embat de l’Estat contra l’escola en català”. A més a més, han insistit en demanar la retirada de la reforma de la Llei de política lingüística que promouen diversos grups parlamentaris al Parlament en creure que “posaria encara més en perill el català a l’escola” i “no serviria per respondre als requeriments de la sentència ni per aturar l’atac dels tribunals”.

Plataforma per la Llengua té previst proposar la creació d’aquest front judicial perquè el Govern i les màximes organitzacions “combatin de manera coordinada” la interlocutòria durant la reunió que mantenen aquesta tarda membres de les organitzacions de Som Escola amb representants de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

L’exèrcit israelià reprèn l’ofensiva al nord de l’enclavament palestí

Barcelona
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona
Pròxim Orient

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona