Política

Feliu diu que el 2025 hi haurà llista cívica

Matisa que només ho impedirà un projecte clar dels partits cap a la independència

  • VÍDEO: Joan Vall i Dolors Feliu, durant l'acte organitzat per l'ANC a Girona
  • Dolors Feliu, a l’acte que es va celebrar dijous a l’Auditori Josep Irla de Girona ANC.

La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, va fixar abans-d’ahir a Girona el 2025, el final de l’actual legislatura del Parlament, com a límit perquè els partits independentistes facin un projecte clar per aconseguir la independència. En cas contrari, va remarcar que es crearà una llista cívica amb una opció molt clara en aquest sentit. No va descartar un avançament de les eleccions i va anunciar que estan elaborant un document de suport als futurs alcaldes i alcaldesses independentistes, en un marc electoral que preveu amb moltes llistes independents. Feliu va fer aquestes declaracions en l’últim acte del cicle Parlem amb els nostres presidents, organitzat per l’ANC a Girona, conduït pel director d’El Punt Avui, Joan Vall Clara, que, abans, li va dir que no li faria una entrevista massatge tot i ser de la mateixa corda. De fet, va fer que es pronunciés sobre el seu passat a CiU i les relacions amb Òmnium per citar dos exemples.

Feliu va sentenciar també que no entendria que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no assistís a la manifestació de l’11 de setembre que convoca l’entitat a Barcelona. “Potser li fa por que el xiulin, ningú no veu clar que tingui un projecte per la independència”, va etzibar, tot afegint-hi: “Hauria d’anar a saludar els que comparteixen projecte.” A Feliu li va costar manifestar-se sobre l’èxit d’assistència a l’acte de Barcelona. “Soc optimista com cada 11 de setembre, crec en la gent”, va indicar finalment fent referència als indicadors que rep de les territorials.

Sobre la taula de diàleg, la presidenta de l’ANC va dir que no té sentit ser en una taula on el govern espanyol ja ha dit que no hi porta la independència i encara menys si, després de les eleccions generals, hi hagués el PP. “És un intent d’un diàleg etern o una tàctica per evidenciar que és l’altra part la que no hi vol seure”, va indicar, tot afegint-hi que la mobilització de la gent és clau per aconseguir la independència: “El govern espanyol, jurídicament, s’ha encarregat de tancar la porta”, va dir, i va posar el model escocès com a exemple a seguir. Finalment, va anunciar per al primer trimestre del 2023 la celebració del congrés nacional d’entitats i d’un seguint de xerrades prèvies comarcals per preparar-lo. Aquest congrés ha de marcar un full de ruta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia