Política

El TSJC manté el judici contra l’antiga Mesa del Parlament

El judici s’ha de celebrar els propers 5, 6 i 7 d’octubre

La sala ha rebutjat la petició dels processats de suspendre la vista mentre es tramita l’incident de nul·litat presentat per la fiscalia

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat mantenir per a la setmana vinent el judici contra l’expresident del Parlament Roger Torrent i els membres sobiranistes de la seva Mesa per desobediència al Constitucional, malgrat que encara s’està dirimint la composició de la sala.

En un acte, el TSJC ha rebutjat la petició dels acusats que se suspengui el judici, a l’espera que la sala que aborda les recusacions resolgui si revoca la seva decisió d’apartar el magistrat Carlos Ramos del tribunal que jutjarà Torrent i la seva Mesa.

Les defensa dels processats van sol·licitar la suspensió del judici, que ja va haver d’ajornar-se en una primera ocasió i està previst que comenci dimecres que ve, després que la Fiscalia presentés un incident de nul·litat davant el TSJC perquè es revoqui la recusació de Carlos Ramos.

La sala del TSJC que estudia les recusacions va donar ahir un termini de deu dies a les parts perquè es pronunciïn sobre l’admissió a tràmit de l’incident de nul·litat presentat per la Fiscalia Superior, de manera que no podrà resoldre sobre l’assumpte abans de la data assenyalada per a l’inici del judici.

El judici a la Mesa del Parlament ja va ser ajornat el passat mes de juliol per substituir el president del TSJC, Jesús María Barrientos, que va ser apartat del tribunal que enjudiciarà la Mesa en veure’s “compromesa” la seva “aparença d’imparcialitat” per haver abandonat el 2018 un acte on el dirigent d’ERC va parlar de “presos polítics”.

Un mes després, el TSJC apartava també el magistrat Carlos Ramos -amb els vots particulars contraris de dos dels sis magistrats de la sala- en entendre que algunes expressions que va utilitzar en un acte del procés revelaven un “apassionament personal” i suscitaven “la legítima sospita de falta d’imparcialitat”.

L’incident de nul·litat que ha presentat ara la Fiscalia demana que es revoqui la recusació de Ramos, apel·lant als arguments utilitzats pels jutges que van emetre vots particulars, en considerar que no és “ajustada a dret”.

La Fiscalia Superior de Catalunya demana un any i vuit mesos d’inhabilitació i 30.000 euros de multa per a Torrent, ara conseller d’Empresa, per un delicte de desobediència greu al Tribunal Constitucional, en permetre la tramitació de resolucions sobiranistes i de reprovació de la monarquia, quan presidia el Parlament.

El ministeri públic sol·licita la mateixa pena per a Eusebi Campdepadrós -actual secretari de Relacions amb l’Administració de Justícia de la Generalitat- i per a Josep Costa.

A Adriana Delgado, que era membre de la Mesa per ERC i va participar només en una de les tramitacions de les resolucions vetades pel Constitucional, la Fiscalia li demana un any i quatre mesos d’inhabilitació i 24.000 euros de multa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona