Política

Junqueras qualifica la derogació de la sedició i la modificació del delicte de desordres públics com a “dos grans èxits”

El president d’ERC diu que el retorn de Puigdemont i Marta Rovira dependrà de les “interpretacions” del TS

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha qualificat la derogació de la sedició i la modificació del delicte de desordres públics com a “dos grans èxits” i ha assegurat que ara “els aparells repressius de l’Estat tindran menys eines per fer la seva feina” i “hauran de retorçar el Dret”. “Serà més fàcil que les tesis republicanes democràtiques i independentistes guanyin espai”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què també ha celebrat la “millora substancial” que suposa la modificació del delicte d’ordres públics. Sobre l’eventual retorn de l’expresident Carles Puigdemont o la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha dit que dependrà de “molts factors”, entre ells, la “interpretació” que en faci el Tribunal Suprem.

Per Junqueras, és “molt difícil de dir” encara si la derogació del delicte de sedició i la modificació del delicte d’ordres públics permetrà el retorn a Catalunya de Puigdemont i Rovira i ha apuntat que, per tant, dependrà de com el Suprem interpreti el nou marc jurídic.

“Ens van acusar de rebel·lió només per impedir que poguéssim exercir els nostres càrrecs, quan era evident que el delicte no existia”, ha continuat el president d’ERC, que ha recordat els vots particulars de tres magistrats en què argumentaven que no havien vist delicte de rebel·lió en els empresonats pel procés. “És evident que els jutges de l’Estat, una part sobretot del TS, interpreten les coses com els sembla oportú”, ha recalcat.

Segons el líder republicà, “la millora substancial” del delicte de desordres públics es traduirà en una reducció en la seva aplicabilitat i en les penes. “Ho hauran de retorçar molt més i com més ho retorcin més fàcil serà guanyar des de la perspectiva política, la consciència social i el dret i justícia internacional”, ha exposat.

Junqueras ha volgut desvincular l’acord entre ERC i el PSOE amb els pressupostos generals de l’Estat i ha recordat que encara hi ha una tramitació parlamentària pendent on els republicans intentaran aconseguir més millores.

En el cas dels comptes de la Generalitat, el president d’ERC ha dit que depèn de molts altres factors, entre els arribar a un acord pressupostari en si i que el PSC faci una “defensa de la fi de la repressió, d’una negociació sincera i del dret de decidir al futur de Catalunya”.

“El PSC té un llarg camí per recórrer per reconciliar-se amb la societat catalana i mentre no recorri aquest camí és impossible arribar a acords rellevants”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries