Política

Carretero assegura que no coneix el grup que amenaça de deixar ERC si R.cat no és a la pròxima executiva

La cursa electoral interna d'ERC s'enterboleix. Després d'una setmana en què un partidari de Joan Puigcercós i un altre de Joan Carretero han creuat acusacions a través de dos articles a l'AVUI i en què, paral·lelament, un centenar de militants de les JERC s'han revoltat contra el seu portaveu nacional per haver explicitat el seu suport a Puigcercós, ara genera mala maror l'entrada en escena d'un grup anomenat Col·lectiu 1 d'Abril.

Un centenar de militants d'ERC agrupats sota aquest nom van difondre ahir, a través de l'agència de notícies Europa Press un comunicat en què amenaçaven de deixar el partit si Joan Carretero i l'equip de Reagrupament.cat no entren en la pròxima executiva de la formació. Es dóna la paradoxa que un dels impulsors del col·lectiu, el cofundador del Front d’Alliberament de Catalunya, Carles Garcia Soler, va ser un dels avaladors del presidenciable de l’altra candidatura crítica, Jaume Renyer, d’Esquerra Independentista.

Davant d'aquest suport tan bel·ligerant, Joan Carretero s'ha mostrat sorprès i l'ha rebutjat. En un comunicat publicat a la web de Reagrupament.cat, el candidat assegura que ni tan sols sap qui són els integrants del Col·lectiu 1 d'Abril, i insinua que darrere de l'amenaça d'aquests militants de deixar el partit hi pot haver una altra candidatura.

"Nosaltres recomanem a tots els membres de RCat, i també especialment als d'alguna altra candidatura que igual coneix millor el Col·lectiu 1 d'Abril, que recordin que a ERC no hi sobra ningú", adverteix Carretero. Pel candidat, "en lloc d'amenaçar amb estripar el carnet, tothom ha de treballar per sumar i convertir ERC en la força política que lideri el país". "La nostra candidatura no avala en cap cas postures com les d'aquest col·lectiu, de suports d'aquest tipus no en volem cap", afegeix. També manté que els membres del corrent que representa no han parlat "mai" de ser o no presents a l'executiva. "Som militants d'ERC i no en deixarem de ser en cap cas", sentencia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona