Política

La Moncloa defensa la reforma de la sedició i evita parlar d’“hipòtesis” com la malversació

Rodríguez demana “respecte” pel tràmit al Congrés després de les crítiques de l’Associació de Fiscals

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha assegurat aquest dimarts que el seu executiu “respecta” l’opinió de l’Associació de Fiscals, que dilluns es va mostrar contrària a la reforma del delicte de sedició, però ha demanat “el mateix respecte” pel per la seva tasca a favor de la “convivència” a Catalunya i pel paper del Congrés, que és qui debat ara la reforma abans de la seva aprovació definitiva. Rodríguez ha marcat distància, en canvi, sobre “futuribles” com la reforma del delicte de malversació. “No podem parlar en abstracte sobre hipòtesis que no s’han produït”, ha sentenciat.

Rodríguez ha fet aquestes manifestacions a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres l’endemà que l’Associació de Fiscals qualifiqués la reforma de la sedició com a “inassumibles” perquè “suposa una desprotecció de l’ordenament jurídic”.

El govern espanyol, ha dit, “respecta l’opinió de l’Associació de Fiscals” però “és el govern qui ha de vetllar per la convivència al nostre país” i demana “el mateix respecte” per al poder legislatiu, que és qui tramita ara la reforma al Congrés. En aquest marc ha recordat que el govern dona compliment al “compromís” que tenia fins ara “d’homologar” el delicte de sedició als estàndards europeus, i ha insistit que gràcies a la seva aposta pel diàleg “s’ha avançat mot” en la convivència entre catalans i entre els dos governs. El seu govern, ha afegit, “treballa per la convivència” i la normalització de la situació a Catalunya ha arribat gràcies “a la política, i a no deixar-ho tot a l’àmbit penal i jurídic, perquè s’ha demostrat que amb un 155 i el Codi Penal que estava en vigor això va fracassar.

Rodríguez, en canvi, ha marcat distàncies respecte a una eventual reforma de la malversació. “El govern ha deixat plasmat el seu compromís en aquesta proposició de llei, i no manifestem la nostra posició sobre quelcom que no ha passat i que no sabem que passarà”.

Preguntada per aquesta possible reforma de la malversació ha insistit: “El govern no es pot pronunciar sobre futuribles, cal deixar treballar els grups”. Ara per ara, ha recordat, no hi ha cap iniciativa en aquesta direcció “i no podem parlar en abstracte sobre hipòtesis que no s’han produït”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona