Maria Badia serà la cap de llista del PSC a Europa i Obiols, el segon

L'eurodiputat destaca que serà l'única candidata a les eleccions del 7 de juny

El gest de Raimon Obiols no vol dir que renunciï a anar a Europa, ja que ocuparà la segona posició en la candidatura del PSC, que s'integra en la del PSOE. Es tracta, en les seves paraules, de «baixar un graó».

L'eurodiputat va comunicar ahir la seva decisió al primer secretari, José Montilla, en una trobada que van mantenir al Palau de la Generalitat. Obiols va alabar «l'excel·lent» feina feta per Badia a l'Eurocambra –hi és des del 2004– i va dir que un dels motius que l'ha fet decidir és que és una dona. «És impresentable que a Catalunya no hi hagi cap dona que encapçali una llista en les europees», va censurar. Badia competirà amb Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV). El PP encara no ha elegit candidat.

L'eurodiputat ja fa un mes que va oferir a Badia ser la cap de llista del PSC, que ahir reconeixia que té «una mica de vertigen» davant del repte. Tot i això, ja treballa en una campanya enfocada en la UE i no en temes interns de Catalunya.

Els candidats dels socialistes catalans seran ratificats oficialment demà en un consell nacional, després que avui els aprovi la comissió de llistes. L'anunci oficiós el feien Obiols i Badia en el primer debat de la conferència oberta del PSC Catalunya, causa comuna, el fòrum dels socialistes que pretén obrir el debat a la ciutadania i amb el qual competeixen amb la Casa Gran del Catalanisme d'Artur Mas. Justament, el debat d'ahir, al qual va assistir l'exdiputat de CiU Josep López de Lerma, va tractar del present i el futur del catalanisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral: “Triem entre qui aposta per retallades i els que apostem per invertir”

OLOT

Vergés crida a votar “l’única llista independentista que pot guanyar les eleccions”

GIRONA
estats units

Stormy Daniels detalla al jutge la seva relació sexual amb Trump

barcelona
Guerra a Gaza

Reprenen al Caire les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona

La CUP incorpora deu propostes d’entitats sobre mobilitat a la regió de Girona

GIRONA
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona
guerra a Gaza

La presa del pas de Rafah talla l’entrada d’ajuda a la Franja

Barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA