Política

Un vot, 15,6 €

Eleccions 9 de març

Sempre s'ha parlat en èpoques electorals, de forma més o menys metafòrica, de l'existència de compra de vots, però ara, gràcies a internet, es pot seguir amb transparència el preu d'un sufragi en subhasta pública: de moment 15,60 euros.
En les eleccions generals del 9 de març la xarxa virtual està servint a alguns ciutadans, pocs de moment, per vendre el seu vot al millor postor, i la licitació es pot seguir en el portal eBay.

Els anuncis de qui estan disposats a vendre el seu dret constitucional al sufragi són molt similars. Tots diuen que són molt conscients del que estan fent, prometen serietat en el compliment del compromís, i fins i tot alguns ofereixen proves gràfiques del moment del sufragi, per garantir al seu client que efectivament trien la papereta acordada.

Un votant canari és el que fins ara més ha aconseguit moure la subhasta. Ha rebut onze licitacions des que el dissabte va obrir a 1 euro. Des de llavors, aquest votant, que fa una crida als partits canaris perquè "aprofitin la seva oportunitat", ha revaloritzat la seva papereta fins als 15,60 euros.

L'elector explica que ha decidit vendre el seu vot "a qualsevol partit polític o ideologia (si en tinguessin)" davant els renyits pronòstics sobre el resultat electoral, i garanteix "total confidencialitat i anonimat" al guanyador de la subhasta.

Amb un text gairebé idèntic ha posat a la venda el seu sufragi un altre votant amb un preu de sortida bastant superior, 9,99 euros, però encara no apareix cap licitació per ell al portal eBay. Aquest votant es declara indiferent a vendre el seu vot "a associacions de veïns, partits polítics d'esquerres, dretes o centre, si és que existeix".

Altres ofertes
Del Puerto de Santa María (Cadis) procedeixen altres subhastadors del vot, que també fan una crida als partits de la seva demarcació per aprofitar aquesta oportunitat, que parteix dels 2 euros, sense que de moment hi hagi hagut licitacions.

Sens dubte és un votant de Pontevedra el que més garanties ofereix al client que guanyi la licitació que realment posarà en la papereta la llista que decideixi, i confia que els partits gallecs en prenguin nota, segons exposa en el seu anunci.

Aquest elector es compromet que el procés del vot, des de l'elecció de la papereta fins a la seva introducció en la urna, serà gravat en vídeo i lliurat al guanyador de la subhasta "perquè s'asseguri que s'ha complert el tracte".

Això sí, és imprescindible que el guanyador de la subhasta hagi ingressat l'import final en el corresponent compte bancari abans del 8 de març.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona