Política

Sectors de JxCat impulsen un corrent d’opinió per allunyar-se del model CDC

Sectors de Junts per Catalunya estan impulsant un corrent d’opinió interna per “redirigir” el rumb del partit i recuperar “l’esperit fundacional” de JxCat davant la “desorientació” de l’executiva, a la qual veuen apropant-se a un model de partit similar al de l’antiga Convergència.

El grup de militants va començar a organitzar-se després del congrés de JxCat del passat mes de juny a Argelers i està format per persones “que comparteixen l’esperit fundacional” del partit, segons han explicat a EFE diverses fonts de Junts.

Aquest col·lectiu, que porta per nom Junts per Junts, busca que la “prioritat” absoluta de JxCat sigui la independència de Catalunya, més enllà de motivacions “ideològiques”.

“Quan hi ha un biaix que imita a Convergència, s’està perdent l’essència de Junts per Catalunya”, sosté una font implicada en el col·lectiu.

I és que nombroses veus dins de Junts consideren que la formació està virant cap a un model de partit similar al de l’antiga Convergència i que el sector pragmàtic està duent a terme una presa de posicions en els principals òrgans de la formació.

Com a prova d’això esgrimeixen els resultats de les eleccions internes del passat mes de setembre, quan les candidatures afins al secretari general, Jordi Turull, es van fer amb el control de les direccions locals, de vegueria i dels corrents ideològics.

Encara que alguns dels plantejaments del col·lectiu coincideixen amb els de la presidenta de JxCat, Laura Borràs, les esmentades fonts indiquen que “Junts per Junts” és un corrent “transversal”, que no es tracta d’”una aposta personalista”, i que el rellevant no són els noms que es troben darrere sinó quin és el seu objectiu.

Entre les persones que integren “Junts per Junts” figuren diputats en el Parlament, membres de la cúpula de JxCat i membres del seu consell nacional, així com nombrosos militants de base.

Aquest corrent d’opinió té previst donar-se a conèixer públicament en els propers dies a través d’un manifest, en el que recordaran que JxCat “va néixer amb un projecte polític” i que estan disposats a “mantenir-lo”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona