Política

Vilalta: “Quan no és una cosa és una altra i ara l’excusa grossa es diu B-40”

La secretària general d’ERC retreu als socialistes que converteixin una carretera en “moneda de canvi” dels pressupostos

La secretària general adjunta d’ERC i portaveu del partit, Marta Vilalta, ha carregat aquest dilluns contra el PSC per les “excuses” que assegura que està posant per no tancar un acord sobre els pressupostos de la Generalitat. En roda de premsa, ha assegurat que “fa mesos” que l’entesa és “molt a prop” però ha lamentat que “s’estan buscant excuses per dilatar-lo”. “Quan no és una cosa és una altra i ara l’excusa grossa és la B-40, el quart cinturó”, ha criticat.

Vilalta ha retret al PSC que converteixi aquesta carretera del Vallès s’hagi convertit en un element per “dilatar” la negociació i en “moneda de canvi” per aprovar els comptes públics del 2023. Els socialistes han posat com a condició per donar suport als pressupostos que es reactivi aquesta infraestructura i també que es desencalli l’ampliació de l’aeroport del Prat i el projecte recreatiu de Hard Rock al Tarragonès.

El govern ja té tancat des de fa setmanes un acord pressupostari amb En Comú Podem, però necessita que el PSC o Junts també hi doni suport per tal que siguin aprovats al Parlament. Vilalta ha assenyalat especialment els socialistes com a responsables de l’actual bloqueig, però també ha apuntat cap al partit que lidera Laura Borràs: “Tant uns com els altres haurien d’explicar al país per què només busquen excuses”.

“Quan hi ha voluntat política es busquen solucions i s’arriba a acords; quan no hi és només es busquen excuses”, ha insistit la portaveu republicana, que ha deplorat que s’estigui “supeditant” el pressupost a un projecte com el quart cinturó. Fent-ho, ha advertit, suposa “dilatar de forma innecessària uns recursos que són necessaris per a la gent”.

Posicionament dels comuns

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha instat el líder del PSC, Salvador Illa, a “sumar-se a l’oposició útil” i aprovar els pressupostos del govern pel 2023. “Ja n’hi ha prou de fer perdre el temps a la gent”, s’ha queixat Mena aquest dilluns, tot insistint que és “irresponsable” bloquejar uns comptes que preveuen més diners per al sistema sanitari “per culpa d’un casino”. En aquest sentit, els comuns han reiterat que estan en contra del Hard Rock i de la B-40 al Vallès, dos grans projectes que els socialistes han posat com a condició a ERC per avalar els pressupostos. Per això, Mena ha demanat als republicans que no cedeixin al “xantatge” del PSC i ha avisat que trencaran el seu pacte si es destina “un sol euro” al Quart Cinturó (B-40).

“És un projecte que va en contra dels signes del temps”, ha dit Mena. Els comuns consideren que aquesta infraestructura viària “pot trinxar entorns verds” i que no “acompanya” en el camí “d’ampliar” la xarxa ferroviària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés reivindica un Govern que doni les mateixes oportunitats a totes les comarques

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona