Política

L’executiu admet que cal un “pla urgent” contra la manca de metges

Plaja apunta que es vol arribar a “tots els consensos possibles”

Defensa que s’han satisfet “moltes demandes” de caràcter laboral dels mestres, que també han convocat vaga

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha admès que cal un “pla urgent” contra la manca de metges i millorar l’accessibilitat al sistema sanitari. Així mateix, ha garantit que el departament de Salut hi està destinant tots els esforços i que la seva voluntat és arribar a “tots els consensos possibles”. Després de la reunió d’ahir amb els sindicats, les dues parts es tornen a trobar avui dimarts. Una nova reunió que, segons Plaja, expressa la voluntat d’arribar a un acord. “Desitgem que amb la reunió de la tarda es desconvoqui la vaga”, ha dit. Pel que fa als mestres, Plaja ha recordat que hi va haver un “gran acord” al setembre per reduir una hora lectiva i ha defensat que s’han satisfet “moltes demandes” de caràcter laboral.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Plaja ha afirmat que tots els governs del món van congelar les polítiques sanitàries i que ara “s’ha d’estar a l’alçada”. Per aquest motiu, segons ha dit, s’estan fent esforços per millorar les condicions laborals.

En canvi, Plaja ha defensat que mai hi havia hagut un sistema educatiu amb una ràtio tan baixa després de la incorporació de més de 3.000 docents com a conseqüència de la reducció d’una hora lectiva. I ha afegit que “s’han revertit pràcticament totes les retallades dels darrers 12 anys”.

Tot i que queden demandes per satisfer, Plaja ha subratllat que se n’han satisfet “moltes” de caràcter laboral i que el govern continuarà treballant per arribar al màxim d’acords. “La imatge dels docents al carrer no agrada”, ha admès per després remarcar que “és important no polaritzar l’educació en un moment en el què ha de prevaldre el diàleg.

Vagues i pressupostos

La portaveu del govern també ha avisat que moltes de les reclamacions dels col·lectius de metges i mestres poden tenir una resposta “molt més àgil” si hi ha acord per als pressupostos del 2023. Si no hi ha nous comptes, ha afegit Plaja, serà “molt és difícil” poder satisfer les demandes. I ha posat com a exemple que els pressupostos que planteja el govern suposen 1.200 milions d’euros més per a Salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona