Política

Colau situa Jordi Martí i Janet Sanz al capdavant de la seva llista

L’alcaldessa, convençuda que guanyarà les municipals, també hi suma un activista de la plataforma L’Eixample Respira

Repta Trias a aclarir si pretén retornar Barcelona “al segle passat”

L’alcaldessa de Barcelona i candidata de BComú per a revalidar l’alcaldia, Ada Colau, ha presentat els 20 candidats a la seva llista “de continuïtat” per a les eleccions municipals. La dirigent ha situat en les primeres posicions els regidors Jordi Martí, de número 2, i Janet Sanz, de número 3, però també noves incorporacions, com el portaveu de la plataforma L’Eixample Respira, Guillem López, al número 4, i la diputada al Parlament Jess González, al número 6. Colau s’ha mostrat “convençuda” que BComú guanyarà les eleccions i ha assegurat que mereix un tercer mandat per a “consolidar” la “transformació” de la ciutat.

L’alcaldessa de Barcelona ha reptat l’alcaldable de JxCat, Xavier Trias, a aclarir si pretén retornar la ciutat “al segle passat”, deixant-la “en mans de l’especulació i del turisme massificat”.

Aspira a 15 regidors

“Estic més convençuda que mai que podem guanyar les properes eleccions”, ha assegurat Colau, que s’ha marcat l’objectiu d’obtenir “15 regidors” en les eleccions de maig.

En la seva intervenció davant el plenari de Barcelona en Comú, ha recriminat a Trias que digui que “ha tornat per desmuntar” el que ha construït l’actual govern municipal i per “fer fora” Colau.

Segons l’alcaldessa, “la ciutadania espera més dels candidats que es presenten per governar la ciutat”, per la qual cosa ha instat l’exalcalde de CiU a aclarir quin és el seu model.

“Vol tornar als milers de pisos turístics il·legals que ens va deixar i que nosaltres hem tancat? Els tornarà a obrir i tornarà a permetre els milers de pisos turístics il·legals? Vol tornar a la contaminació, aixecar les vies del tramvia que avui estem unint per la Diagonal per treure 14.000 cotxes del centre? Vol tornar a omplir de cotxes Consell de Cent o la Meridiana?”, ha preguntat.

També li ha interrogat sobre si pensa privatitzar guarderies o desmuntar el dentista municipal i el psicòleg municipal gratuït a tots els districtes impulsat per l’actual equip de govern.

“Trias ha de respondre si té un model alternatiu o només es tracta de tornar al segle passat, a una ciutat en mans de l’especulació i del turisme massificat”, ha subratllat.

Per a Colau, “Barcelona no pot tornar al passat”, sinó que cal seguir consolidant la “transformació de la ciutat”.

A més, ha fet una crida a la resta de partits que facin una “campanya constructiva, amb propostes concretes”, i evitin convertir la precampanya en una mera “lluita partidista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona