Política

escòcia

Els conservadors escocesos critiquen Sturgeon per una dècada de “divisió”

Els laboristes han reconegut la seva gestió durant la pandèmia de covid

El líder de l’oposició a Escòcia, el conservador Douglas Ross, ha acomiadat aquest dimecres amb crítiques a la ministra principal Nicola Sturgeon, que ha renunciat al càrrec després de gairebé una dècada en el poder, ja que, en la seva opinió, deixa un llegat de “divisió i decadència”.

El líder del Partit Conservador i Unionista d’Escòcia ha reaccionat davant la dimissió de Sturgeon assegurant que la seva gestió va ser sempre “en interès del seu partit, en lloc d’en favor dels interessos d’Escòcia”.

“Tot el seu mandat s’ha caracteritzat per una incansable agitació a favor d’una altra votació sobre la separació”, ha declarat en un comunicat el líder conservador, en referència al referèndum d’independència que el govern escocès ambicionava en 2023.

Ross ha afirmat que Sturgeon “es va negar a acceptar el resultat” del plebiscit celebrat en 2014, en el qual la permanència al Regne Unit va guanyar amb el 55% dels vots, i va promulgar “una dècada de divisió i decadència a Escòcia”.

L’opositor escocès ha denunciat que la regió es troba en una “paràlisi constitucional”, per la qual cosa ara, segons ell, el nou lideratge en el govern ha de “centrar-se en les prioritats reals del poble escocès, sobretot en el cost de vida i en el sistema de Salut Pública”.

Des del Partit Laborista Escocès, tercera força en el Parlament autònom, s’ha reconegut el seu llegat i activitat durant un dels períodes més negres, la pandèmia de la Covid: “És correcte rendir tribut als seus assoliments, particularment durant la pandèmia”, ha afirmat en un altre comunicat el seu líder, Anas Sarwar.

El cost personal d’haver governat durant aquest període ha estat un dels motius que la líder nacionalista, de 52 anys, ha citat avui davant els mitjans per a justificar la seva dimissió.

Sarwar ha reconegut la seva figura dins de la història d’Escòcia “malgrat les diferències polítiques” en haver estat durant més de vint anys al capdavant de la política escocesa, alguna cosa que “en l’àmbit humà és digne de respecte i agraïment”, ha declarat.

Sturgeon ha estat ministra principal des de novembre de 2014, si bé abans havia estat la mà dreta del seu predecessor, Alex Salmond, com vicelíder del Partit Nacional Escocès (SNP) des de 2004.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA