Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Finlàndia insisteix a entrar en l’OTAN al mateix temps que Suècia

Turquia encara no ha donat el seu vis i plau a l’adhesió dels dos països, però continua vetant Suècia

La primera ministra de Finlàndia, Sanna Marin, ha insistit aquest divendres que l’entrada del seu país en l’OTAN hauria de ser al mateix temps que la de Suècia, malgrat que Turquia insisteix a deslligar totes dues candidatures en entendre que el govern suec no ha complert les seves exigències per a aixecar-li el veto.

Marin ha assegurat que és de l’interès dels dos països i de l’OTAN que l’accés es produeixi al mateix temps. “Hem deixat molt clar que volem entrar junts en l’OTAN”, ha assenyalat la cap del govern finès a Viena, on s’ha reunit amb el canceller austríac, el conservador Karl Nehammer, segons informa l’agència APA.

Turquia considera que els dos països, especialment Suècia, donen refugi a persones i organitzacions que considera terroristes, i exigeix extradicions d’acusats per la Justícia turca.

El govern turc s’oposa a l’entrada de Suècia, especialment des que un ultradretà suec-danès cremés el passat dia 21 de gener un exemplar de l’Alcorà davant la seu de l’ambaixada de Turquia a Estocolm.

El ministre turc d’Exteriors, Mevlüt Çavusoglu, va insistir ahir que la candidatura de Finlàndia “pot avaluar-se per separat de la de Suècia”. “Sempre diem que no tenim grans problemes amb Finlàndia. No estem en contra de l’ampliació. Volem que l’OTAN es faci més forta i el nostre treball continuarà”, ha afirmat.

Marin i Nehammer han debatut avui sobre la guerra provocada per la invasió russa d’Ucraïna, davant el que Marin ha insistit a continuar fent costat al país agredit.

“Si (el president rus Vladímir) Putin guanya la guerra, ningú estarà fora de perill, ni a Europa ni en el món”, ha assenyalat la dirigent socialdemòcrata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona