Política

Maragall (ERC) perd suports entre les personalitats que va anunciar

Cinc dels nom del manifest d’adhesió se’n desmarquen

L’escriptor Jordi Amat o el director del Primavera Sound, Alberto Guijarro, són alguns d’ells

L’endemà de l’anunci d’un manifest de 50 personalitats per donar suport a l’alcaldable d’ERC per Barcelona, Ernest Maragall, ha sorgit una munió de baixes. Almenys cinc persones se n’han desmarcat, com ha avançat el diari Nació Digital, entre els quals destaquen l’escriptor Jordi Amat i el director del Primavera Sound, Alberto Guijarro. També han volgut desentendre’s Ramón García-Bragado, extinent d’alcalde de Barcelona pel PSC i Enric Morist, excoordinador de Creu Roja Catalunya. Precisament, l’entitat humanitària ha fet arribar una nota per aclarir que ja no és coordinador de l’entitat, com se l’havia presentat en tots els mitjans, que no hi té “cap vincle laboral” i que qualsevol iniciativa en què participi ho fa “a títol personal”. D’altra banda, El Nacional ha afegit el nom d’Elías Campo, director de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS). ERC va convidar a l’acte a tots ells, però no van expressar el seu suport explícit en cap moment.

El múscul que el partit volia exhibir per a la cursa electoral barcelonina no ha acabat de reeixir. Un malentès ha estat el causant del desgavell. Fonts dels republicans a Barcelona han assegurat a El Nacional que assumeixen que hi ha hagut aquesta errada fruit de la “confusió” i expliquen que “s’havien tingut converses amb tots i se’ls va convidar a l’acte”, i que van entendre possibles assistències com a adhesions a Ernest Maragall.

L’escriptor Jordi Amat, que no va assistir a l’acte, tot i que havia dit que potser hi aniria, ha assegurat que ni tan sols el votarà, tot i que el veu “un bon candidat”. En els altres casos tampoc es volien vincular a la candidatura. Almenys Jordi Amat va rebre una trucada de disculpes d’Ernest Maragall, que ha vist com el que havia de ser un impuls s’ha vist esquitxat per aquestes baixes.

També va sorprendre el lema triat ’Maragall més que mai’, per la inspiració en el mític eslògan ’Barcelona més que mai ’ del seu germà i exalcalde de la ciutat, Pasqual Maragall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia