Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

La batalla a Bakhmut es recrudeix, sense que hi hagi un vencedor a la vista

Fonts nord-americanes creuen que l’exèrcit rus prioritza treure Wagner dels camps de batalla per afeblir la seva influència en el Kremlin

La batalla pel bastió ucraïnès de Bakhmut, la més llarga i sagnant en el que va de guerra, es cobra cada dia més vides, sense que se sàpiga qui acabarà cantant victòria, russos o ucraïnesos.

“En menys d’una setmana –des del 6 de març– només en el sector de Bakhmut (els nostres homes) van aconseguir liquidar més de 1.100 soldats enemics, pèrdues irreparables per a Rússia”, ha afirmat aquest dilluns en el seu discurs diari el president ucraïnès, Volodímir Zelenski. A més, els soldats ucraïnesos que defensen aquest bastió a la regió de Donetsk han ocasionat “almenys 1.500 baixes” a l’enemic.

Per la seva banda, el Ministeri de Defensa de Rússia, ha assegurat en el seu butlletí de guerra diari que en el marc de les operacions ofensives en l’última jornada van ser eliminats uns 400 combatents ucraïnesos en diferents fronts.

Cada cop més difícil

“La situació entorn de Bakhmut continua sent difícil”, va admetre el comandant de l’Exèrcit de Terra ucraïnès, el coronel general Oleksandr Syrskyi. Les unitats d’assalt de Wagner “avancen des de diverses direccions, tractant de trencar les nostres defenses i avançar cap al centre” de la ciutat, va dir Syrskyi en Telegram.

Alhora, ha afegit que els defensors de Bakhmut “infligeixen pèrdues significatives a l’enemic” i que tots els intents dels russos de capturar la ciutat “són repel·lits per l’artilleria, els tancs i altres armes”.

També en l’altre bàndol el cap dels mercenaris Wagner, Yevgueni Prigozhin, ha descrit aquest dilluns com “molt difícil” la situació en Bakhmut i ha assegurat que Ucraïna lluita “per cada metre”. Segons l’analista rus Boris Rozhin, les unitats de Wagner duen a terme intensos combats en Jromove, a l’oest de Bakhmut sense haver entrat de moment en aquesta localitat limítrofa. “La pèrdua de Jromove significaria el tancament del cèrcol entorn d’Artiomovsk (nom rus de Bajmut), per la qual cosa l’enemic el defensarà amb totes les seves forces”, va opinar en Telegram.

Wagner rep munició

Entretant, Prigozhin ha informat que les seves unitats havien rebut finalment part de la munició reclamada des de fa dies. Aquest cap de setmana el grup de mercenaris va rebre 27 camions carregats amb munició.

Mentrestant, l’estatunidenc Institut per a l’Estudi de la Guerra (ISW) ha opinat que el ministeri de Defensa de Rússia estaria “prioritzant l’eliminació de Wagner en els camps de batalla en Bakhmut” per a afeblir Prigozhin i evitar que tingui una major influència sobre el Kremlin. D’acord amb l’ISW, el ritme de l’avanç de les forces de Wagner en Bakhmut s’ha desaccelerat en els últims dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana