les claus de la Unió Europea

«Europa en cartells»

L'exposició Europa en cartells es pot veure al Claustre de la Diputació de Girona fins al dia 15 d'abril. La mostra és una retrospectiva de la comunicació política utilitzada en anteriors eleccions europees que pretén fomentar el debat sobre els comicis a l'Eurocambra. Amb materials dipositats en el Fons de Documentació Política Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEDOC), s'hi destaquen els cartells originals utilitzats en les eleccions europees, entre el 1987 i el 2004. La mostra, que també inclou un audiovisual, es podrà veure a partir del 17 d'abril a Tarragona i després del 5 de maig a Lleida. / LLUÍS SERRAT

Els drets dels homosexuals

El director de l'Agència Europea pels Drets Fonamentals (FRA), Morten Kjaerum, ha denunciat que la discriminació, l'assetjament i la violència contra els homosexuals encara estan «molt estesos» a la Unió Europea. En un informe presentat al Parlament Europeu sobre l'Homofòbia i discriminació per motius d'orientació sexual en els estats membres, s'indica que l'increment de la discriminació dels homosexuals afecta tots els àmbits de la vida d'aquestes persones, que a vegades es troben que la seva condició sexual pot ser tractada com una malaltia o un desequilibri mental.

Els romanesos, els més homòfobs

Segons un sondeig de l'Eurobaròmetre del 2008, per països, els suecs i els holandesos són els europeus que es senten «més còmodes» tenint com a veí a un gai, amb un 91 per cent, mentre que Romania (36%) és el país on els enquestats se senten menys còmodes amb un veí homosexual.

Consulta sobre el canvi climàtic

Des del passat 23 de març, la Comissió Europea ha obert una consulta popular, amb la qual al llarg de sis setmanes, tots els ciutadans de la UE que ho desitgin podran aportar les seves contribucions sobre quina ha de ser l'estratègia europea de lluita contra el canvi climàtic. Afirmen des de la Comissió que es tindran en compte els diferents punts de vista sobre les possibles millores que recollirà en el cinquè informe que la Comissió ha de presentar al Secretariat del Conveni marc de Nacions Unides sobre el canvi climàtic (CCNUCC) abans de l'1 de gener de 2010.

Un únic cel per Europa

El Parlament Europeu ha aprovat en primera lectura el paquet Cel únic II, amb dos informes de l'eurodiputat romanès Marian-Jean Marinescu (PPE-DE). El primer informe tracta sobre el rendiment i la sostenibilitat del trànsit aeri a Europa i l'altre sobre un reglament que amplia les competències de l'Agència europea de seguretat aèria. Aquest paquet legislatiu pretén proporcionar més eficàcia, amb vols més curts, segurs i barats, menys retards i un consum de carburant reduït, a part d'un sistema de gestió del trànsit aeri adaptat al creixent nombre de passatgers.

Falsificació del web de la Comissió

La Comissió Europea ha advertit d'un intent de frau per correu electrònic que fa servir una falsificació de la seva pàgina web. En aquest intent de frau s'utilitza de manera fraudulenta el nom i la imatge d'aquesta institució. La Comissió adverteix als ciutadans que si reben un correu electrònic on se'ls demanen dades bancàries per un suposat retorn d'impostos per part de la UE, no contestin el missatge ni facilitin mai cap dada.

Contra les aules d'acollida

El Parlament Europeu ha demanat

als països de la UE que evitin crear «aules especials per a nens immigrats» i que, per contra, promoguin la seva integració en grups d'acord amb el seu nivell d'escolaritat i necessitats individuals. Amb 431 vots a favor, 55 en contra i 94 abstencions, el ple de l'Eurocambra va aprovar un informe en el qual considera que la fórmula de les classes separades fomenta «la formació de guetos en els centres escolars».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes