Política

estats units

Quatre membres dels Proud Boys, culpables de conspiració sediciosa per l’assalt al Capitoli

Els processats, entre ells el capitost de l’organització ultradretana, s’enfronten per aquesta acusació a una pena de fins a vint anys de presó cadascun

Quatre membres de l’organització ultradretana Proud Boys, entre ells el seu líder Enrique Tarrio, han estat trobats culpables aquest dijous per cometre sedició per l’assalt del 6 de gener de 2021 al Capitoli dels Estats Units, informa l’agència Efe. Ara cal esperar que el jutge concreti els termes de la sentència. Només per aquest càrrec, explica Efe, cadascun dels quatre processats podrien ser condemnats a una pena de fins a vint anys de presó.

A banda de Tarrio, els altres tres membres de Proud Boys trobats culpables d’aquest càrrec són els seus tres lloctinents Ethan Nordean, Joseph Biggs i Zachary Rehl.

Hi ha un processat més, Dominic Pezzola, que encara espera veredicte del jurat sobre aquest càrrec concret, ja que ni pertany a la cúpula de Proud Boys ni estava actiu en els seus xats quan es va produir l’atac a la seu del Congrés nord-americà.

Tot i això, explica Efe, el jutge ha ordenat que el jurat continuï les seves deliberacions sobre Pezzola i els altres càrrecs que pesen contra Tarrio, Nordean, Biggs i Rehl.

A més, aquests quatre responsables de l’organització ultradretana han estat trobats culpables de conspirar per obstruir la certificació dels resultats de les eleccions de novembre del 2020, que va guanyar el demòcrata Joe Biden davant l’aleshores candidat a la reelecció, el republicà Donald Trump.

A més, el jurat ha trobat culpables els cinc acusats d’un tercer càrrec de conspiració per interferir en les funcions dels membres del Congrés aquell dia.

Els veredictes arriben després de set dies de deliberacions en un tribunal federal de Washington, explica Efe. El judici va ser l’últim dels tres grans casos de sedició que els fiscals federals van presentar contra figures claus de l’atac al Capitoli.

Al llarg del procés, els fiscals van mostrar missatges i vídeos publicats pels mateixos acusats i altres membres del grup, cridant a la violència i a la revolució contra el canvi en la presidència del país.

Segons l’acusació, els missatges parlaven sobre la necessitat de la “guerra”, la “revolució” i “l’afusellament de traïdors”.

El 6 de gener de 2021, unes 10.000 persones –la majoria simpatitzants de Trump– van marxar cap al Capitoli i unes 800 van irrompre a l’interior del Capitoli, quan el Congrés estava reunit per ratificar la victòria de Biden en els comicis. Cinc persones van morir i prop de 140 agents van ser agredits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Tres morts en un atac rus a Khàrkiv

Barcelona
POLÍTICA

Marc Lamuà, reelegit primer secretari dels socialistes de les comarques gironines

ROSES
Estat espanyol

L’arquebisbe de Burgos excomunica les deu monges cismàtiques

Barcelona
Iran

El Tribunal Suprem iranià anul·la la pena de mort al raper Tomaj Salehi

Barcelona
política

París estrena la seva renovada Plaça de Catalunya

barcelona
Guerra a Gaza

Nous atacs israelians deixen més d’un centenar de morts en poques hores

Barcelona
País Basc

Pradales jura el càrrec i ja és el sisè lehendakari des de l’Estatut de Gernika

Barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna denuncia un nou atac massiu rus contra la infraestructura energètica

Barcelona
política

ERC reclama al PSC que concreti la seva proposta de finançament

barcelona