Política

Sudan

Comença el diàleg entre sudanesos a l’Aràbia Saudita

L’exèrcit sudanès i el grup paramilitar Forces de Suport Ràpid (RSF, en les sigles en anglès) han començat aquest dissabte a la ciutat saudita de Jeddah el primer diàleg des que fa tres setmanes van esclatar els xocs armats al país africà. Les converses són a porta tancada i no se sap quant duraran. Les dues parts hi han enviat un nombre indeterminat de representants per tractar “temes humanitaris”, però no del final del conflicte. Tampoc no està clar si el diàleg es fa de manera directa o amb mediadors. L’Aràbia Saudita i els Estats Units impulsen les converses. D’entrada els dos bàndols han confirmat que el líder de l’exèrcit i president de facto del país, Abdelfatah al-Burhan, i el comandant de les RSF, Mohamed Hamdan Dagalo, àlies Hemedti, no es trobaran cara a cara durant les negociacions.

El ministre d’Afers Exteriors saudita, Faisal bin Barhan, ha donat la benvinguda als representants de les dues parts en conflicte: “Acollim amb satisfacció la presència de representants de les Forces Armades Sudaneses i de les Forces de Suport Ràpid a la ciutat de Jeddah per establir un diàleg que esperem que condueixi al final del conflicte i al retorn de la seguretat i l’estabilitat”, ha dit a Twitter el cap de la diplomàcia saudita.

Mentrestant, continuen els enfrontaments sobre el terreny a l’est del Nil i al sud de Um Durman, veïna de Khartum, la capital. Alguns residents es queixen del continu tancament de bancs i caixers, així com de la manca d’efectiu i dels errors de les aplicacions bancàries, segons recull l’agència EFE.

Centenars de persones han estat assassinades en les últimes setmanes i uns 450.000 civils s’han vist desplaçats, es calcula que 115.000 en països limítrofs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona
estat espanyol

Sánchez es torna a investir

Madrid