Política

Un error humà du VOX de 0 a 3 edils a Vidreres

En comptes de 116 vots ‘reals’, la persona que transmetia dades va picar la xifra ‘773’

Els veïns de Vidreres se’n van anar a dormir diumenge amb tres edils de VOX dins del consistori, on Junts reculava fins al 5 i encara podia arribar a un pacte amb els 3 d’Activa Vidreres, mentre que el PSC desapareixia del mapa. Mentre els únics que dormien tranquils eren els regidors electes, 9 de Junts –majoria absoluta–, quatre d’Activa Vidreres i l’únic edil del PSC en el nou consistori, que havien deixat la formació ultradretana a zero sobre el paper, però no pas en les dades telemàtiques transmeses pel Ministeri de l’Interior.

De bon matí, els telèfons del consistori bullien fins que han publicat el resultat correcte, sempre provisional i obert encara a impugnacions en xarxes. L’alcalde en funcions, Jordi Camps (JxCat), que ho continuarà sent després d’haver vist com creix el seu avantatge, explica que l’errada ha estat humana, “a l’hora d’entrar els resultats de l’escrutini en l’aplicació informàtica del ministeri”. I el càlcul automàtic de la llei d’Hondt i la transmissió automàtica als mitjans ha fet la resta.

Camps es mostra satisfet amb el resultat, tot i que d’entrada hagi quedat emmascarat per l’incident, que els ha forçat a reclamar l’esmena, tot i que a hores d’ara el resultat oficial encara es manté erroni. Junts ha aconseguit millorar números, “tot i portar anys governant i el risc de desgast que això pot comportar”, destaca l’alcalde. Però creu que s’ha valorat una aposta per la participació veïnal, en qüestions com ara el futur del correbou, en què vol perseverar.

Estupefacció amb les primeres dades

Les dades errònies publicades pel ministeri i redifoses pel conjunt de mitjans havien deixat en paper mullat les correctes, i diversos testimonis del poble bromejaven que havia estat “un malson”, que des del consistori miraven de desfer tot comunicant les correctes. També constaven moltes trucades de segons residents, estupefactes, malgrat que el partit d’ultradreta ha intentat explotar qüestions com ara les ocupacions il·legals en urbanitzacions. També corria la brama que tot plegat havia estat fruit d’una mania del govern estatal contra JxCat o de la intel·ligència artificial, però més aviat va ser resultat de la poca endreça abans de clicar el botó d’acceptar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs