Política

política

El recompte confirma el PSC al davant de Colau a Barcelona

El recompte final dels vots de Barcelona que es va fer ahir a la Ciutat de la Justícia confirma la segona posició per al PSC de Jaume Collboni al davant de Barcelona en Comú amb un resultat que augmenta la diferència entre les dues formacions. Finalment, la diferència de només 141 vots de la nit electoral de diumenge passat s’ha eixamplat fins als 342 després de la revisió feta per la junta electoral de Barcelona. El resultat final és de 131.923 vots per al PSC i 131.581 per a Barcelona en Comú. Aquest resultat no suposa cap canvi en l’assignació de regidors, de manera que Junts manté els 11 assolits amb la victòria de Xavier Trias i els socialistes en mantenen 10, mentre que la formació de Colau continua en tercer lloc amb nou. Amb tot, Barcelona en Comú es planteja demanar un aclariment per uns 150 vots d’una mesa de Ciutat Vella. En l’acta del dia de les eleccions, en aquesta mesa figuren 5 vots per a Barcelona en Comú i 150 per a Ciutadans. Tenint en compte que al districte de Ciutat Vella va guanyar la formació de l’alcaldessa, representants d’aquesta indiquen la possibilitat que s’hagués intercanviat el resultat d’aquestes dues forces en aquesta mesa. Per la qual cosa, Barcelona en Comú sol·licita el recompte dels vots d’aquestes urnes. L’aclariment, però, no és una impugnació, de manera que no afectarà la investidura de l’alcalde, prevista per al 17 de juny.

El PSC ja ho veu perdut

En aquesta tessitura, el PSC dona per perdut el seu assalt a l’alcaldia de Barcelona, si bé el candidat, Jaume Collboni, presentarà el seu nom com a alcaldable en la sessió de constitució del consistori del 17 de juny. Després de mantenir contactes amb tots els partits, tret de Vox, i d’escoltar les declaracions públiques d’uns i altres, els socialistes tenen coll avall que ERC ha optat perquè sigui alcalde Xavier Trias. “Esquerra opta pel bloc del procés, en comptes del bloc de progrés.” Aquesta és la frase que va encunyar ahir Laia Bonet, número tres a la llista de Collboni, que va comparèixer juntament amb el company de candidatura, Lluís Rabell, i el primer secretari de la federació de Barcelona, Ferran Pedret, per acusar els republicans de no escoltar les urnes, que, al seu entendre, han dibuixat una majoria de progrés a la capital del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona