Política

POLÍTICA

Mutis de Borràs sobre el relleu a la presidència, que el PSC també vol

Laura Borràs, la ja expresidenta i exdiputada del Parlament per acord de la mesa complint el requeriment de la Junta Electoral Central (JEC), no va donar cap pista sobre quin nom posarà Junts sobre la taula perquè la substitueixi al capdavant de la institució en el ple extraordinari de divendres que ve. En una entrevista a Catalunya Ràdio va assegurar que “a cap instància de decisió del partit que presideixo s’està parlant de cap nom, tot i que en les últimes setmanes ha sonat el de l’alcaldessa de Vic (Osona), Anna Erra. Sí que hi va afegir que Antoni Castellà, el dirigent de Demòcrates que ha d’ocupar el seu escó com estipula la JEC en ser el següent de la llista, serà “un magnífic diputat” i, en conseqüència, seria “un magnífic president del Parlament”.

En Comú Podem (ECP) ja va anunciar que presentarà de candidat al càrrec Joan Carles Gallego, i ahir mateix Cs va confirmar a Matías Alonso i el PSC anunciava que apostaran fort per obtenir la presidència proposant Assumpta Escarp. En el procés d’elecció de Borràs com a presidenta del març del 2021 els socialistes ja van presentar Eva Granados de candidata, que va ser la segona d’obtenir més vots i va ocupar una de les vicepresidències, tot i que després va ser substituïda per Escarp. Una legislatura en què fins ara no s’han posat traves a les substitucions dels membres de la mesa proposades pels partits, com és el cas de Carles Riera per Pau Juvillà (CUP); Aurora Madaula substituint Jaume Alonso-Cuevillas (Junts), i Alba Vergés en el lloc d’ Anna Caula (ERC).

Borràs sí que va tenir retrets per al PSC, ERC i la CUP per la decisió “proactiva” de la mesa de retirar-li l’escó per iniciativa pròpia sense esperar el requeriment de la Junta Electoral Central (JEC). Ho va qualificar de fet “molt greu” perquè la mesa “vulnera els drets dels electors” i es converteix “en un actor de la repressió”. I ho va contraposar al cas Juvillà, on es va arribar “fins on el diputat va voler” amb moltes reunions entre les formacions independentistes. Per això considera que s’està davant d’un “Parlament genuflex”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona