Política

societat

Impuls a la “comissaria virtual” dels Mossos i reforç contra la ciberdelinqüència

El govern va aprovar ahir destinar 10,6 milions d’euros per crear la “comissaria virtual” del cos de Mossos d’Esquadra que ha de permetre fer denúncies senzilles de manera telemàtica. La nova oficina forma part de les actuacions del pla de seguretat de la policia catalana fins a l’any 2025, que inclou accions com ara una unitat de ciberseguretat i una estratègia general per a la transformació digital del cos d’aquí al 2030.

La partida econòmica aprovada pel consell executiu permetrà construir “el nucli” del nou sistema i modernitzar i adaptar les eines digitals del cos en l’àmbit judicial. Segons el govern, el trasllat al món virtual de totes les gestions que assumirà la nova comissaria suposarà un gran estalvi econòmic, evitarà desplaçaments i farà que el personal que es dedica a aquestes tasques pugui donar suport a altres unitats.

Els primers tràmits que es podran fer en aquesta comissaria virtual seran denúncies per furts i autoritzacions de menors per viatjar a l’estranger, que representen el 25% del total de denúncies i atestats.

En fases més avançades d’implementació de la plataforma, està previst que hi hagi un canal de comunicació directa amb la ciutadania per facilitar la resolució de consultes i dubtes relacionats amb la seguretat ciutadana. A banda d’apropar serveis a la ciutadania per mitjans electrònics, la nova comissaria també ha de servir per investigar els fets comesos a través de la xarxa en l’àmbit del cibercrim. A més, es controlarà i millorarà la qualitat de les dades, així com la creació d’eines d’anàlisi per valorar els serveis oferts i eines d’intel·ligència artificial i de predicció.

A banda del tema de la ciberseguretat, el pla presentat ahir preveu la creació de la regió policial virtual, fruit de l’aprovació del nou decret d’estructura dels Mossos d’Esquadra. El projecte inclou, igualment, entre altres accions, la reserva del 40% de places per a dones en les diferents convocatòries dels cossos operatius del Departament d’Interior i l’increment del 15% en la formació específica per a la prevenció i lluita contra els delictes d’odi i discriminació.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2298026-10-6-milions-per-crear-la-comissaria-virtual-dels-mossos.html?cca=3

2298026



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona