Política

regne unit

Boris Johnson, nou columnista del “Daily Mail”

L’ex primer ministre britànic va presentar la seva renúncia com a diputat fa una setmana

El tabloide “The Daily Mail” ha confirmat aquest divendres que l’ex primer ministre britànic Boris Johnson serà el seu nou columnista, després que el polític conservador decidís abandonar el Parlament del Regne Unit.

“Estem encantats d’anunciar a Boris Johnson com el nostre nou columnista. Famós per ser un dels escriptors més enginyosos i originals en el ram, la columna de Boris apareixerà en el Daily Mail tots els dissabtes”, assenyala el diari en el seu compte de Twitter.

L’anunci va acompanyat per un clip de l’excap del govern, a qui es veu corrent prop de la seva casa de camp en Oxfordshire, en el centre d’Anglaterra, o compareixent en la Cambra dels Comuns quan estava en el poder –entre 2019 i 2022–.

No obstant això, segons ha revelat avui el comitè assessor parlamentari sobre nomenaments de negocis (Acoba) –organisme regulador–, Johnson va cometre una “clara infracció” de les regles parlamentàries en haver informat 30 minuts abans que s’anunciés públicament el seu fitxatge pel tabloide sense haver donat temps al comitè per a assessorar.

“El codi ministerial estipula que els ministres han d’assegurar-se que no s’anuncien nous nomenaments abans que el comitè hagi pogut proporcionar el seu assessorament”, ha assenyalat una portaveu del comitè assessor que va agregar que “les sol·licituds que es rebin 30 minuts abans d’anunciar-se un nomenament suposen una clara infracció (del codi ministerial)”.

“Hem escrit a Boris Johnson per a demanar una explicació i publicarem la correspondència al seu degut temps, en línia amb la nostra política de transparència”, van dir des del comitè assessor.

El tabloide, pròxim al Partit Conservador, va fer l’anunci un dia després que la Comissió de Privilegis de la Cambra Baixa conclogués en un informe que l’exlíder “tory” va enganyar de manera deliberada al Parlament sobre el que sabia del “partygate”, les festes en la residència oficial de Downing Street durant la pandèmia.

La comissió va recomanar que Johnson fos suspès dels Comuns per un període de 90 dies, encara que la pena no s’aplicarà perquè el polític va decidir dimitir com a diputat fa una setmana.

Johnson va qualificar d’“escombraries” l’informe i va considerar que aquest dijous va ser un “dia espantós” per a la democràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries