Política

Jordi Masquef aposta per un mandat de diàleg i consens a Figueres

El nou alcalde es compromet a liderar els grans canvis que té pendents la ciutat

A banda del alcaldable de Junts per Figueres, s’han votat a ells mateixos els del PSC, CUP i Vox

L’aclaparadora i històrica majoria absoluta de tretze regidors de Jordi Masquef (Junts per Figueres) l’ha portat aquest matí a ser investit alcalde de Figueres. Jordi Masquef ha pres el compromís de liderar un canvi a la ciutat per recuperar la il·lusió. Un mandat en el qual vol apostar pel diàleg i la cohesió, per afrontar els grans reptes pendents, com ara la neteja, la seguretat, la cohesió social, l’educació o les infraestructures pendents, entre altres temes.

El nou alcalde ha destacat el període a l’oposició com una etapa de creixement i, també, per fer autocrítica “amb lliçons apreses i sense rancúnia”. Masquef ha volgut deixar que governar no vol dir desfer el que funciona que “no va de vencedors, ni de vençuts”. En aquest sentit, ha volgut també deixar clar que “una majoria absoluta no ens dona dret a res, però ens fa responsables de tot, això vol dir que aquest alcalde i tot el govern que represento som plenament conscients de la responsabilitat que comporta gestionar una gran majoria, que hem d’escoltar com mai a tothom”, afegint que aquest mandat, doncs, serà el mandat del diàleg i el consens, dels grans acords de ciutat, que uneixen i posen d’acord als figuerencs, de tenir en compte a tothom, de la suma i la transversalitat, el mandat de les portes obertes i la mà estesa”. Masquef va enumerar els quatre punts amb les quals vol governar: gratitud, humilitat, empatia i responsabilitat.

L’exalcaldessa, Agnès Lladó, ha defensat amb orgull la gestió feta durant aquests complicats quatre anys “molt difícils de gestionar” i ha demanat a Masquef que governi des del consens”. Pere Casellas (PSC), soci de govern d’ERC, ha recomanat a Masquef que administri amb cura la majoria absoluta. Els representants de la CUP i Vox també va felicitar el nou alcalde. A banda de Masquef, també s’han votat a ells mateixos els candidats del PSC, Unitat Popular i Vox. La mesa d’edat per a la constitució del ple ha estat formada per Pere Montserrat (21 anys) i Ramon Pastoret (70 anys), ambdós de Junts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]