Política

Junts recupera Eduard Pujol com a número 3 de Nogueras per al 23-J

La periodista Pilar Calvo ocupa la segona posició de la candidatura per Barcelona

Junts per Catalunya recupera Eduard Pujol per a la llista del 23-J per Barcelona. L’exportaveu de JxCat al Parlament ocuparà la tercera posició, per darrera de la periodista Pilar Calvo, que serà la número dos i Míriam Nogueras, la candidata.

La direcció de Junts va aprovar ahir les llistes per a les eleccions generals, que demà diumenge seran ratificades en un consell nacional a l’Auditori Axa de Barcelona. Amb el moviment per situar-lo en tercera posició a la candidatura per Barcelona, Pujol, periodista i exportaveu parlamentari de JxCat, surt de l’ostracisme a què es va veure empès fa tres anys: el 26 d’octubre del 2020, Junts el va suspendre cautelarment de militància i el va forçar a renunciar al seu escó, després de rebre denúncies que apuntaven a un presumpte cas d’assetjament sexual. El juny del 2021, però, va ser restituït com a militant en no haver arribat l’assumpte al jutjat. En aquests moments, el periodista treballa a 8TV.

Pel que fa a la resta de la candidatura de Nogueras, segons recull Efe, el número quatre l’ocuparà Josep Pagès, seguit d’Aleix Sarri, un perfil que ha tingut molta relació amb Carles Puigdemont i els altres eurodiputats de JxCat. Susagna Roure, Clàudia Cots, Ivan Vila, Ariadna Urroz i Haitcham Jaadi completen els deu primers llocs de la llista per Barcelona.

El principal candidat de JxCat al Senat és Antoni Castellà, diputat del Parlament i portaveu de Demòcrates de Catalunya –una formació nascuda de l’extinta Unió Democràtica i ara aliada de Junts–, a més de ser membre de la direcció del Consell de la República, l’espai que lidera Puigdemont des de Bèlgica.

A Tarragona, la llista al Congrés l’encapçala Josep Maria Cruset, vencedor de les primàries en aquesta circumscripció, seguit d’Irene Negre i Montse Vilella, mentre que Josep Andreu Domingo, exalcalde de Montblanc (Conca de Barberà) amb ERC, és el principal candidat de JxCat al Senat en aquesta província.

La fins ara alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, lidera la candidatura gironina al Congrés, seguida de Josep Maria Cervera i Mònica Rabassa, amb Joan Bagué com a candidat al Senat.

A Lleida, Isidre Gavín encapçala la llista al Congrés, després d’haver-se proclamat vencedor de les primàries, i estarà acompanyat de Judith Guim i Cristina Rotellà, amb Mayte Rivero per al Senat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries