Política

política

ERC es compromet a defensar la derogació definitiva de la MAT de la Selva

Els republicans s’han compromès a seguir treballant i fer servir “la seva força negociadora a Madrid” per aturar aquest projecte

ERC ha assegurat avui durant una trobada amb la plataforma de No a la MAT que seguirà defensant la derogació definitiva de l’actual traçat del ramal de la MAT entre Riudarenes i Santa Coloma de Farners. Els republicans s’han compromès a seguir treballant i fer servir la seva força negociadora a Madrid per aturar d’una vegada per totes aquest projecte. En aquest sentit, el número dos d’ERC per Girona al Congrés, Joan Margall, ha destacat l’acord que els republicans van aconseguir amb el govern espanyol per suspendre el traçat i buscar una alternativa, en el marc dels Pressupostos Generals de l’Estat per aquest 2023. Segons Margall, “vam posar la força dels vots i la força negociadora d’Esquerra al servei de la gent, al servei del patrimoni natural i al servei de la conservació de la natura. Si ERC tornem a ser una força decisiva, continuarem treballant per derogar d’una vegada per totes aquest projecte monstruós que no ajuda per res el territori”.

Per la seva banda, el candidat republicà al Senat, Jordi Martí Deulofeu, ha fet incís en que “la millor manera d’aconseguir la derogació definitiva del projecte és precisament que hi hagi unitat d’acció a les corts generals, tant al Congrés com al Senat, de tots els representants gironins sortits de les pròximes eleccions del 23J i que això permeti que d’una vegada per totes hi hagi el suficient consens territorial i institucional per trobar una altra alternativa de traçat”.

En paral·lel, la candidata del Jovent Republicà, Berta Guinó, ha explicat que “des del Jovent Republicà creiem fermament que és necessari defensar el nostre territori per assegurar el millor futur per tota la ciutadania catalana. La lluita incansable de la plataforma No a la MAT, la gran feina de la fundació Emys o el projecte de fusió de natura i agricultura de Can Moragues són exemples de posar en valor el nostre territori i les nostres comarques”.

A la trobada també hi ha participat el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, la directora dels ST d’Acció Climàtica a Girona, Elisabet Sánchez, el director de la Fundació Emys, Ander Achotegui, membres de la plataforma de No a la MAT, els diputats en funcions Eva Viñolas i Josep Maria Bagot i membres de la secció local d’ERC Santa Coloma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona