Política

La Universitat Catalana d’Estiu reunirà Aragonès, Torra, Puigdemont, Montilla i Pujol

El programa de l’UCE, que se celebrarà del 17 al 23 d’agost, inclou debats sobre el català a l’escola i el Catalangate

La 55a Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que se celebrarà a Prada de Conflent entre el 17 i el 23 d’agost, reunirà cinc presidents de la Generalitat en un acte per commemorar els 50 anys de la mort del músic i compositor Pau Casals. Segons ha anunciat l’organització, serà el 21 d’agost i hi assistiran Pere Aragonès, Quim Torra, Carles Puigdemont, José Montilla i Jordi Pujol. En el cas del 130è president de la Generalitat, fonts de la UCE expliquen a l’ACN que s’està pendent de veure si la retirada de la immunitat per part del TGUE, i la possible reactivació de les euroordes, impedeix que Puigdemont pugui ser-hi presencialment.

El programa d’aquest 2023 inclou debats sobre el català a l’escola, el Catalangate i, per primer cop, es lliuraran dos premis de recerca.

L’edició d’aquest 2023 té com a fil conductor La particularitat i la democràcia en temps de globalització. Durant set dies, Prada del Conflent tornarà a acollir cursos i activitats que abracen nombrosos àmbits. Des del canvi climàtic a la política, passant per la cultura, el pensament i la història.

Aquí, entre d’altres, es parlarà sobre l’oposició dels Països Catalans als “projectes autoritaris” espanyols, vinculant-ho amb la Llei de Memòria Històrica, l’educació en el context polític i social actual -i el català a les aules- o els reptes que té la llengua en un món cada cop més globalitzat.

A banda dels cursos, i com ja és habitual, la UCE també inclou un programa d’actes i commemoracions, marcat per la presència de polítics i personalitats del món universitari. Aquest 2023, en destaca l’homenatge als 50 anys del músic i compositor Pau Casals, que reunirà fins a cinc presidents de la Generalitat, a més de l’abat de Montserrat, Manel Gasch.

Per part del govern, assistiran a la UCE el conseller de Salut, Manel Balcells; el de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, i les conselleres de Presidència i Educació, Laura Vilagrà i Anna Simó. Balcells participarà a la inauguració, on el president d’ERC, Oriol Junqueras, impartirà la lliçó L’exili dels presidents Lluís Companys, Josep Irla i Josep Tarradellas. Nadal, al seu torn, prendrà part en un debat sobre La universitat i la Unió Europea.

Les conselleres Vilagrà i Simó assistiran a la cloenda de la UCE, un acte precedit pel lliurament del Premi Canigó 2023. Precisament, aquest any la Universitat Catalana d’Estiu també lliurarà un nou guardó, el Premi Joan Artur Roura i Comas, que s’ha dividit en dues categories.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona