Política

estat espanyol

María Guardiola (PP), presidenta d’Extremadura gràcies a Vox

La dirigent extremenya del Partit Popular prendrà possessió del càrrec dilluns que ve

María Guardiola, la dirigent extremenya del PP, ha resultat aquest divendres investida presidenta de la Junta d’Extremadura gràcies a Vox. Amb el suport dels 28 diputats del PP i els 5 de Vox, que junts sumen un escó més que el bloc de l’esquerra, Guardiola ha estat elegida presidenta del govern en el ple celebrat al parlament extremeny. Guardiola es converteix així en la primera dona al capdavant de la Junta d’Extremadura i ho fa tot i no haver guanyat les eleccions i haver-se negat a pactar amb la formació d’extrema dreta. Tot i haver proclamat que no formaria un govern de coalició amb els ultradretans de Vox pel seu negacionisme amb la violència de gènere, per deshumanitzar els migrants i per llançar a la paperera els drets del col·lectiu LGTBI+, Guardiola va trencar la paraula donada a causa de les pressions de la direcció del PP i va acabar pactant amb Vox, que tindrà una conselleria en el seu govern.

En el seu discurs d’investidura, Guardiola ha assumit els postulats de Vox, en qualificar, per exemple, la protecció ambiental de llast. Un dels moments més tensos que s’han viscut en el ple d’investidura d’ahir va ser quan la portaveu del grup d’Unides per Extremadura, Irene de Miguel, li ha retret el canvi d’opinió respecte a l’entrada de Vox.

De Miguel ha considerat que Guardiola ha usat al feminisme com “moneda de canvi” i que passarà a la història com la persona que “va obrir la porta als negacionistes de la violència masclista, que és el primer pas per justificar-la”, ha dit la dirigent d’Unides per Extremadura. Guardiola prendre possessió del càrrec dilluns que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia