Política

estats units

La fiscalia suma tres nous càrrecs contra Trump pel cas dels documents de Mar-a-Lago

L’oficina del fiscal especial Jack Smith amplia l’acusació a un treballador del servei de manteniment de la mansió de l’expresident dels EUA a Florida

El fiscal especial Jack Smith, que investiga Donald Trump per l’ús de documents classificats, ha ampliat l’acusació contra l’expresident dels Estats Units per intentar retenir la documentació i obstruir els esforços de les autoritats per recuperar-la. L’oficina del fiscal especial Jack Smith va sumar dijous tres nous càrrecs als 37 que ja pesaven sobre Trump per aquest cas. Concretament, els fiscals acusen el polític republicà d’un delicte addicional de “retenció deliberada d’informació de defensa nacional” i dos d’“obstrucció”, tots ells relacionats amb els presumptes intents per eliminar imatges de les càmeres de vigilància de la mansió de la Mar-a-Lago, l’estiu de 2022.

A més dels nous càrrecs contra Trump, els fiscals han acusat formalment una tercera persona. Es tracta de Carlos D’Oliveira, membre del personal de manteniment del club de Mar-a-Lago. D’acord amb l’escrit judicial, D’Oliveira, de 56 anys, va ajudar Waltine Nauta, assistent personal de Trump i també acusat en la causa, a moure caixes de documents secrets a Mar-a-Lago després que el Departament de Justícia dels Estats Units hagués citat per primera vegada a l’exmandatari per aquest cas el maig passat. Unes imatges de les càmeres de vigilància filtrades per la cadena nord-americana CNN s’observa Nauta i D’Oliveria movent les caixes pel complex residencial de Mar-a-Lago.

Poc abans de fer-se públic l’ampliació dels càrrecs, representants de l’oficina del fiscal especial es van reunir amb els advocats de Trump. En un comunicat, el portaveu de l’expresident i candidat a la nominació republicana per a les presidencials de 2024 ha desestimat els nous càrrecs i els ha qualificat de “res més que un continu intent desesperat i agitat” per part de l’Administració de Joe Biden d’“assetjar al president Trump i als qui l’envolten” i influir en la carrera presidencial de 2024.

La jutgessa Aileen Cannon ha fixat pel 20 de maig de 2024 la data d’inici del judici pels documents classificats, és a dir en plena campanya de les presidencials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Multen Trump per no acatar l’‘ordre mordassa’ durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegura que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL