Política

ESTATS UNITS

Biden: “La supremacia blanca no té cabuda als EUA”

El president nord-americà condemna l’assassinat dissabte de dos homes i una dona afroamericans per part d’un supremacista blanc a Jacksonville, a l’estat de Florida

El president nord-americà, Joe Biden, va declarar aquest diumenge que “la supremacia blanca no té cabuda als EUA” després de l’assassinat dissabte de dos homes i una dona afroamericans per part d’un supremacista blanc a Jacksonville, a l’estat de Florida.

En un comunicat de condemna dels fets, el mandatari nord-americà va expressar el seu condol a les famílies de les víctimes i va explicar que les autoritats federals investiguen l’atac com “un possible crim d’odi i extremisme violent”, segons recullen mitjans com The Guardian i l’agència Efe.

“Hem de dir de manera clara i contundent que no hi ha lloc per al supremacisme blanc als EUA. Hem de negar-nos a viure en un país on les famílies van a la botiga o a l’escola amb el temor de ser assassinades pel color de la pell “, va expressar Biden, que va afegir que “el silenci és complicitat i no hem de romandre callats”.

Ryan Christopher Palmeter, un supremacista blanc de 21 anys, va matar dissabte tres persones en una botiga de la cadena Dollar General a Jacksonville —Angela Michelle Carr, de 52 anys, assassinada al vehicle davant la botiga; Anolt Joseph “AJ” Laguerre Jr., empleat del comerç de 19 anys que va ser tirotejat mentre intentava escapar i Jerrald De’Shaun Gallion, de 29 anys, al qual va disparar en entrar a l’establiment— i després es va suïcidar. Va utilitzar un fusell llarg i una pistola de marca Palmetto que havia comprat de forma legal i en què havia pintat una esvàstica.

Abans de l’atac, l’assassí havia intentat accedir a la Universitat Edward Waters, un centre educatiu tradicionalment enfocat a la comunitat negra, però un encarregat li va negar l’entrada perquè no es va voler identificar.

El president dels EUA, Joe Biden, ha demanat, sense èxit, diversos cops al Congrés que prohibeixi els fusells d’assalt com l’utilitzat per Palmeter en el seu atac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles