Política

Sánchez diu que l’acord amb Europa per evitar peatges no està tancat

L’executiu espanyol planteja bonificacions per utilitzar el tren per al transport de mercaderies

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha explicat aquest divendres que l’acord amb la Comissió Europea sobre l’addenda al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per no aplicar el pagament per ús a autopistes i autovies encara no està tancat tot i que s’ha mostrat “optimista”. En una atenció als mitjans de comunicació abans de l’inici de la reunió informal de ministres de Transports que se celebra al recinte de l’Hospital de Sant Pau, Sánchez ha explicat que s’estan estudiant altres alternatives perquè s’utilitzin altres mitjans de transports, com per exemple bonificacions en els cànons per a l’ús d’autopistes ferroviàries.

D’altra banda, ha considerat que quan es va proposar el pagament per ús es va fer en circumstàncies diferents a les actuals i que la seva aplicació podria representar un “doble gravamen”. Concretament, la ministra ha recordat que la primavera passada es va aprovar la directiva que establia que a partir del 2027 s’establiran en tota la UE uns istema de comptabilitat d’emissions.

Segons Sánchez, les alternatives al pagament per ús que el govern espanyol està plantejant a l’executiu comunitari estan sent rebudes “satisfactòriament” per govern europeu.

La consellera de Territori, Ester Capella, va afirmar ahir que mantenir les autopistes sense peatges va “en el sentit contrari dels temps”i remarcava que “no és la manera d’assolir els reptes de l’emergència climàtica”. El govern català reclama l’Estat que expliqui “com farà el manteniment” d’aquestes vies si la Comissió Europea acaba suprimint aquesta exigència i retreu al seu homònim espanyol que fes una petició d’aquesta mena quan no hi ha alternatives per tren per alleugerir el trànsit de camions amb infraestructures com el corredor del mediterrani pendents des de fa anys. “Anem molt tard. Està molt bé pensant en processos electorals però les misses han de sortir d’algun lloc”, lamentava Capella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries