Política

Suspès el judici per les agressions de 28 ultres a la Diada del País Valencià del 2017

El jutge l’ajorna al març perquè les parts no aconsegueixen pactar un acord de conformitat

La Secció Primera de l’Audiència de València ha suspès el judici per les agressions de 28 ultres a manifestant i periodistes durant la manifestació del 9 d’Octubre de 2017, la Diada del País Valencià, i ha fixat nova data dies 4, 5, 6, 7 i 8 de març de 2024 després de no assolir les parts un acord de conformitat, segons informen diversos lletrats de les defenses.

El judici havia d’haver arrencat a les deu del matí, però s’ha demorat per les negociacions d’última hora per veure si s’arribava a una conformitat, però a les 12.50 hores el president del tribunal ha demanat “una mica de serietat” als presents i ha afirmat: “no podem seguir sense saber si es conformen o no”, i ha decidit suspendre la vista.

La Fiscalia demanava inicialment per als processats unes condemnes que van des dels tres fins als set anys i mig de presó per delictes d’odi, desordres públics, coaccions, amenaces lleus, lesions i maltractament d’obra, i també reclamava multes i el pagament d’indemnitzacions entre 100 i 3.200 euros. A aquests delictes, la Comissió 9 d’Octubre, -entitat organitzadora de la manifestació, que exerceix l’acusació a través d’Acció Cultural, també hi afegia el de danys, el d’odi i la pertinença a grup criminal i, per la reincidència en alguns casos, i demanava penes entre 5 i 11 anys de presó.

Abans de l’inici de la vista d’aquest dilluns, però, diversos lletrats de les defenses havien informat d’un pacte en virtut del qual vint-i-quatre dels vint-i-vuit ultres serien condemnats a 1 any i 4 mesos de presó, dos a 1 any i 7 mesos i dos serien jutjats a part per no haver admès els fets, segons informa EFE.

Entre els processats que dissentien de l’acord general hi havia un locutor de televisió i de ràdio que, segons les acusacions, els dies previs va publicar diferents missatges a les xarxes socials on feia una crida per impedir la manifestació convocada per diversos partits polítics, sindicats i associacions.

En aquest pacte de conformitat que no s’ha ratificat davant del tribunal, els acusats s’havien compromès a fer-se càrrec de totes les costes processals i a desemborsar 1.700 euros cadascun per atendre les indemnitzacions a les víctimes.

També s’ha fet una concentració antifeixista i Alerta Solidària, en una missatge a la xarxa X ha qualificat de “lamentable” l’actuació de la Policia Nacional a les portes de la Ciutat de la justícia perquè “exigeix identificar als qui s’han concentrat este matí contra el feixisme i amenaça amb denúncies!”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia