Política

Palamós

Puig manté el silenci a Palamós i l’oposició comença a orquestrar la pinça per fer-lo plegar

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, no vol afegir res més a les seves declaracions de divendres de la setmana passada, en què va admetre que la multa a un vehicle oficial amb ell de copilot, l’any 2021, l’assumiria l’aleshores regidor Alfons Bartolomé, que conduïa el vehicle. La tesi del batlle és que el cas està judicialitzat, arran dels expedients oberts a dos agents que van reclamar que s’investigués fins al final qui anava al volant del vehicle, i vol ser prudent, però el silenci sobre la qüestió ha esperonat l’oposició a començar a preparar una possible moció de censura, l’únic punt, per ara, de coincidència. Els faltaria només consensuar el nom de la persona alternativa per assolir l’alcaldia, perquè l’aritmètica –amb 9 edils de 17 en el ple– els atorga via lliure.

Per aquest motiu tres grups de l’oposició (Som-hi, Junts i la CUP) van reunir-se ahir per analitzar l’escenari. I Teresa Ferrés (Som-hi) i Raimon Trujillo (Junts) coincidien en l’acord per presentar el vot de censura, però admetien que ara cal consensuar un nom. Per nombre de vots, Som-hi, que va quedar a només 280 paperetes d’ERC i a un edil de distància, tindria més números, però Ferrés només confirmava que són “una possibilitat i la llista més votada”, tot evitant aclarir si faria el pas de presentar-se. Tampoc no ho feia Trujillo. I Alexan Weltz (CUP) insistia: “L’alcalde és el problema i ha de fer un pas al costat, i si no, el farem fora.” Tots tres grups van acordar que consultarien les bases sobre quin nom tindria més consens per presentar-se a l’alcaldia, i continuar-ne parlant la setmana vinent.

Sumarien, amb la predisposició de la regidora de Vox, Cristina Ruz, a forçar la renúncia de Puig. Ruz no va ser convidada a la trobada, però dijous ja va manifestar que donaria suport a una moció de censura. I, aleshores, l’única possibilitat d’estroncar el procés seria una hipotètica renúncia de l’alcalde, perquè ERC i el PSC, incòmode després del desenllaç de la multa, miressin de recompondre un escenari que ara mateix té Puig en un cul-de-sac.

Festa poc festiva

L’alcalde d’Esquerra va reaparèixer ahir en un acte públic en què va compartir protagonisme amb l’inspector en cap de la Policia Local, Josep de Monteys, que va firmar un parell dels informes per eludir la identificació de la persona que conduïa el Renault Mégane camuflat del cos de seguretat local, que el sindicat CSIF també ha dut al jutjat. Puig i De Monteys van encapçalar l’acte de la festa patronal de la policia palamosina, però en els discursos protocol·laris –lògic– no van abordar la polèmica, que planava en l’ambient. La regidora de Seguretat, Raquel Gallego (PSC), va renunciar a prendre la paraula per “no allargar” més del compte l’acte, de balanç. Va ser una celebració discreta, sense dinar multitudinari posterior, segons fonts del cos. I fora dels focus, sorprenia que la regidora no intervingués, i es va criticar que Puig destaqués el reforç previst dels Mossos.

De Monteys, per la seva banda, va destacar l’increment d’activitat en una estadística detallada i comparada entre el 2022 i el 2023: davallen els delictes però creixen els de seguretat contra el trànsit, per l’increment d’hores de patrullatge. També van triplicar el nombre de controls d’alcoholèmia, ja en un escenari de postpandèmia que permet que la celebració, en què van reconèixer nombrosos agents i altres cossos, com ara la col·laboració de la unitat de trànsit dels Mossos de Sant Feliu o la de l’ABP de la Bisbal. Però també, per exemple, el pilot instructor de drons que ha permès millorar controls al litoral o emergències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La fàbrica de culpables de Mèxic

San Cristóbal de Las Casas (Mèxic)
Maite Aymerich
Cap de l’oposició a Sant Vicenç dels Horts (Junts per Sant Vicenç - ERC)

“Hi ha lloc perquè Sant Vicenç creixi sense posar el peu als horts”

Sant Vicenç dels Horts
Anna Buxó Calzada
Portaveu d’ERC i cap de l’oposició a l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro

“El porta a porta era delicat, però calia implantar-lo”

Santa Cristina d’Aro
itàlia

Batalla campal entre diputats al Parlament italià

barcelona
estats units

La Fed manté els tipus en valors màxims dels últims 23 anys

barcelona
guerra a europa

Els EUA retiren el vet al lliurament d’armes a la polèmica Brigada Azov d’Ucraïna

barcelona
àsia

L’AIE adverteix d’una producció excedentària de petroli històrica per a 2030

barcelona
judicial

Una associació de jutges critica les escomeses de magistrats o fiscals a l’amnistia

barcelona
Canvi Climàtic

El Parlament suís rebutja la condemna per inacció climàtica del TEDH

Barcelona