Política

Sánchez evita la paraula amnistia però admet que l’està “negociant”

La Moncloa nega que hi hagi hagut una reunió de Puigdemont amb Bolaños i Albares a ambaixada de Colòmbia a Brussel·les, que també ho desmenteix

Yolanda Díaz insisteix que cal apostar “per un estat plurinacional”

Ha evitat expressament pronunciar la paraula amnistia, però el president del govern el funcions Pedro Sánchez ha admès que l’està negociant amb els diferents grups i que quan arribi a un acord ho comunicarà. “Quan vaig aprovar els indults tenia la confiança que contribuirien a l’estabilitat i normalització política a Catalunya. Ara tenim la certesa que va ser una bona decisió que va obeir a un interès general”, ha dit Sánchez, que ha insistit que actuarà en favor de la “convivència” i sempre “dins del marc de la Constitució”.

En declaracions a l’arribada de la cimera política europea de Granada, Sánchez ha afirmat que a hores d’ara el PSOE està “negociant amb diversos grups” buscant una majoria parlamentària que “no només ens doni una investidura”, sinó estabilitat per a tota la legislatura.Ha admès la dificultat d’aquestes negociacions perquè “hi ha un arc parlamentari amb diversos interessos” i ha recordat que cal trobar els suports no només per “iniciar la legislatura” sinó per a l’estabilitat durant tota la legislatura.

Tot i que ha evitat pronunciar la paraula amnistia,s’ha referit als indults com una mesura eficaç per l’estabilitat política. “Quan el govern d’Espanya va aprovar els indults jo tenia confiança que contribuís a l’estabilitat i normalització de la política a Catalunya”, ha dit, “i avui tinc la certesa que va ser una bona decisió que responia a l’interès general”.Per tant, segons Sánchez, en aquests moments el PSOE està “negociant” i “quan tingui una posició concreta al respecte” un cop acabi la ronda de contactes amb la resta de formacions, la comunicarà.

També la vicepresidenta segona del govern espanyol en funcions, Yolanda Díaz, s’ha referit implícitament a l’amnistia després d’una trobada a Barcelona amb els secretaris generals de CCOO i UGT a Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros. Després d’afirmar que s’està ja “a l’avantsala” del pròxim govern de coalició progressista i demanar als grups que “accelerin les negociacions” per poder tancar l’acord aquest mes d’octubre, Sánchez ha insistit que a banda de la carpeta laboral i social també cal apostar per una Estat “plurinacional”. “És un país de països”, ha assegurat.

Reunió Brussel·les

D’altre banda, la Moncloa ha negat avui que hi hagi hagut una reunió dels ministres en funcions de Presidència, Félix Bolaños, i d’Exteriors, José Manuel Albares amb expresident Carles Puigdemont a l’ambaixada de Colòmbia a Brussel·les. El desmentit del govern espanyol ha arribat després que la secretaria general del PP, Cuca Gamarra, hagi exigit explicacions “urgents” sobre aquesta suposada reunió.

Gamarra s’ha referit a la notícia que ha publicat el diari digital La Información sobre aquesta trobada que s’hauria produit la setmana passada. Tant fonts de la Moncloa com dels departaments de Presidència i Exterior ho ha desmentit categòricament.

L’ambaixada de Colòmbia a Brussel·les també ha fet públic un comunicat on nega taxativament que hagi acollit una reunió entre Puigdemont i els ministres Albares i Bolaños. L’ambaixada afirma que “no és cert” que s’hagi produït la reunió a les seves instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona