Política

Salvador Coll rellevarà el 2025 a Jordi Gaseni a la presidència de l’AMI

La presidenta del Parlament, Anna Erra, ha lloat la tasca de l’entitat perquè “ens els moments claus del país, sempre hi és

L’actual alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll (Junts), rellevarà d’aquí a dos anys al regidor d’ERC a l’Ametlla de Mar Jordi Gaseni (ERC) com a president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) segons s’ha acordat avui a l’assemblea general de l’entitat que s’ha fet a Vacarisses. A banda d’aprovar la renovació de Gaseni a la presidència fins el 2025 s’han aprovat els canvis en els òrgans de govern, que també ha donat la vicepresidència a Coll abans que el substitueixi. La Comissió Executiva també incorpora com a nova secretària Laia Oller, alcaldessa de Collsuspina i l’alcalde d’Òrrius, Xavier Masgrau, com a vocal. Coll compartirà vicepresidència amb David Solà, alcalde de Sant Quirze de Besora; la tresorera serà Elizabet Lizaso, alcaldessa de Camarasa; i la resta de vocals seran Sònia Gràcia, alcaldessa de Fornells de la Selva; Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra; Tònia Vila, regidora d’Arenys de Munt; i Cristina Mundet, regidora de Vilobí d’Onyar.

Gaseni ha remarcat que la nova candidatura és “transversal a nivell polític, de gènere i territori” i vol “representar les diferents sensibilitats polítiques de l’arc democràtic del nostre país”. Així, s’hi trobaran membres d’ERC, Junts, CUP, Independents, PDeCAT, Demòcrates, Més i Primàries. El renovat president ha parlat també de la importància “d’anar tots a una perquè els èxits més grans assolits per l’independentisme han estat gràcies a la coordinació de tots els que lluiten pel mateix objectiu”.

A l’acte també hi ha assistit la presidenta del Parlament, Anna Erra, que ha felicitat l’AMI “per mantenir-se en el seu compromís de portar Catalunya cap a la independència tot i la repressió de l’estat espanyol”. Erra ha recordat que Espanya, per mantenir la seva unitat, “ha mostrat la seva cara més amarga: la cara de les togues, els espies i les porres”.

A l’assemblea també ha assistit el secretari general de Governs Locals i relacions amb l’Aran, David Rodríguez, que ha agraït la predisposició dels municipis “a mantenir la flama de la independència en uns moments difícils i de desorientació com són els actuals”. En relació a això ha dit que “la tasca de l’AMI és molt rellevant perquè ens situa en un dels eixos principals del debat polític i transcendental de la transformació social de Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona