Política

Mor el metge i activista independentista Carles Furriols, ànima de la Fundació Doctor Trueta

El metge i activista independentista Carles Furriols, impulsor de la Fundació Doctor Trueta ha mort aquest dissabte a Taradell als 67 anys, segons ha informat la mateixa entitat a través de la xarxa social X.

Conegut amb el sobrenom de Tati, va ser un gran activista del moviment independentista, sobretot a Osona i la Catalunya Central. El 1993 va crear l’Associació Doctor Trueta que al principi, a través d’un centre de treball basat en la teràpia ocupacional per a malalts mentals, es dedicà a la recollida selectiva de medicaments per enviar a diversos països. A través de la Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Doctor Trueta va treballar per fomentar la creació d’empreses sostenibles i la inserció laboral de persones vulnerables a partir de la recollida de fàrmacs.

“Ser resilients és el millor homenatge que podem fer al Fundador i ànima de la Trueta, Carles Furriols, Tati. De tu hem après a adaptar-nos i superar els reptes amb valentia. Procurarem ser dignes del teu llegat treballant per fer un món millor. Gràcies per tant, i fins sempre”. És el missatge que ha enviat la fundació per informar de l mort de Furriols, a qui el 2018 li van detectar un càncer de pàncrees.

Diverses personalitats han destacat la seva figura, com ara els expresidents de la Generalitat Carles Puigdemont i Quim Torra. Torra ha agraït el seu “mestratge, servei als altres i patriotisme incondicional per la llibertat a Catalunya”. Puigdemont ha destacat la seva “bonhomia” i la seva manera d’estar “al costat de tots, especialment dels qui més pateixen”. “Amb les prioritats sempre clares i els punts cardinals de la vida, inamovibles. Un humanista amant del món i arrelat al país”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries